Zuzannas domas - Valoda? [entries|archive|friends|userinfo]
Zuzanna

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Valoda? [10. Jan 2006|23:33]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nu dzīvojam mēs tai krievu valodas ietekmē. Šovakar LTV1 rādīja franču filmu Decalage Horaire, kas latviski bija tulkota kā Stāsts par mīlestību. Tam gan nav baigā saistība ar orģinālnosaukumu, bet uzminiet, kā tulkots šīs filmas nosaukums krievu valodā? История любви.
Linkir ko teikt?

Comments:
From:[info]dzeina
Date:10. Janvāris 2006 - 23:41
(Link)
Nu, & kā tad ir oriģinālvalodā? :)
[User Picture]
From:[info]pzrk
Date:11. Janvāris 2006 - 00:13
(Link)
Décalage horaire vai arī Jet Lag
Bija interesanta filma :)
From:[info]zuzanna
Date:11. Janvāris 2006 - 00:52
(Link)
Jā, jā. Tu uzrakstīji vēl precīzāk orģinālvalodā. Bet filma ir interesanta un es to esmu noskatījusies jau kādas 11 reizes. Patīk man tāda romantika.
From:[info]zuzanna
Date:11. Janvāris 2006 - 00:51
(Link)
Tā kā neesmu franču valodas zinātāja, tad varu te tūlīt baigi izgāzties, bet cik atceros no franču draugu piedāvātā tulkojuma, tad tas bija kaut kas tāds - neatbilstošais grafiks vai pārbīdītais saraksts. Gan grafiks, gan saraksts ir lidojumu g. vai s. Nu kaut kā tā. Bet droši vien tikai francūži var izskaidrot šīs frāzes slēptākās nozīmes.
[User Picture]
From:[info]daarta
Date:11. Janvāris 2006 - 00:24
(Link)
filma vienkaarshiibas deelja vienkaarshi paartulkota no krievu valodas, nu? nav tach tai ltv tik daudz cilvinju, kas paarzinaatu arii citas valodas
From:[info]zuzanna
Date:11. Janvāris 2006 - 00:55
(Link)
Es nezinu, vai visa filma ir pārtulkota no krievu valodas. Jo krievu valodā šīs filmas daudzus dialogus zinu no galvas, tāpēc šovakar bieži salīdzināju, kā tas būs iztulkots latviski un daudz kas bija citādāk. Bet taisnība - nav daudz cilvēku, kas varētu iztulkot no franču valodas latviešu valodā filmas. Lai gan LTV pēdējā laikā demonstrē daudzas franču filmas. Bet tas, protams, nav rādītājs. Bet mans ieraksts vairāk bija par nosaukumu.

hackers counter system