Neprātīgā saprāta balss - Iesprūsti liftā...
Septembris 28., 2011
13:20
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Iesprūsti liftā...
http://en.wikipedia.org/wiki/Space_elevator

Viena no interesantākajām lietām par ko pēdējā laikā esmu lasījis. Sākumā šķiet pēc pilnīgas zinātniskās fantastikas, bet palasot izrādās, ka tas tiek uzskatīts par itin reālu un pie tam ne pārāk tālas nākotnes projektu.
Nedaudz primitivizējot: tu līdz kosmiskajai stacijai zemes orbītā varēsi nokļūt ar ''liftu'', kas braukās augšup un lejup pa superizturīgu kabeli.

(5Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]lielpontifs
Date:28. Septembris 2011 - 15:39

vēl viena pilnīgi leģitīma tehnoloģija

(Link)
vispirms vajag milzīgu lielgabalu ar ko nogādāt orbītā komponentus. tehniski ir izdarāms un ekspluatācijas izmaksas uz zemā zemes orbītā nogādāto kravu būtu zemākas

kā vienkāršu torni to šobrīd uzbūvēt nevar, saplīst pats no sava svara, bet tā ideja par riņķveida struktūru kura turās orbītā kurai pievienojas divi lifti pretējās pusēs laikam ir iespējams gan teorijā gan praksē laikam, tāpat kā tornis kuru tur taisni konstanti ceļojoši magnētiski lifti. sikšits.
From:[info]kkkungs
Date:28. Septembris 2011 - 18:27

Re: vēl viena pilnīgi leģitīma tehnoloģija

(Link)
Kam vajag lielgabalu, ja detaļas var uzšaut tradicionālā un pārbaudītā veidā?
[User Picture]
From:[info]lielpontifs
Date:4. Oktobris 2011 - 23:48

Re: vēl viena pilnīgi leģitīma tehnoloģija

(Link)
jo dārgi

ar lielgabalu sanāktu pa mazākiem gabaliņiem, bet izmaksas uz katru kilogramu orbītā nogādātās vielas būtu mazākas. uzšaut gaisā materiālu ar vienu lādiņu ir daudz lētāk nekā celt gaisā milzīgu raķeti kas sev līdzi nes tonnas ar degvielu un lūžņus kas tiks nomesti pusceļā un sadegs atmosfērā
From:[info]windrider
Date:29. Septembris 2011 - 10:13

Re: vēl viena pilnīgi leģitīma tehnoloģija

(Link)
Pie tam vēl interesantāk ir tas, ka šis projekts ir daudz veiksmīgāk realizējams uz Marsa (Piem. Marsa kolonizācijas ietvaros) nekā uz Zemes. Ja es pareizi sapratu tad tur to principā varētu īstenot jau ar šodien pieejamajām tehnoloģijām.
[User Picture]
From:[info]lielpontifs
Date:4. Oktobris 2011 - 23:55

Re: vēl viena pilnīgi leģitīma tehnoloģija

(Link)
tikai līdz marsam mēs nevaram (viegli) tikt ar mūsdienās pieejamām tehnoloģijām

dzīvības pārvešana no planētas uz planētu vēl nav darīta (ir projekts, krievu "Phobos-grunt", ilustrētā zinātne ftw...) un ar šobrīd pidāvātajiem ātrumiem astronauti nojūdzās pirms sasniedz mērķi, kkādas idejas par diviem unisonā strādājošiem kuģiem, kuri ceļo katrs savā virzienā izmantojot gravitācijas slingshot principu tērējot maz degvielas laikam ir legit variants, bet tur skāde tajā ka nevar ietekmēt palaišanas laikus un tas ka vienā virzienā ceļš ir īss, bet otrā ilgs (tāpēc vajag divus).

man katrā ziņā ir cerība, ka es dabūšu redzēt vēl televīzijas "tiešraidi" ar cilvēku uz marsa
Powered by Sviesta Ciba