Dialogi Ar Kādu Neprātīgo - selfish talk [entries|archive|friends|userinfo]
simtgadīgsbērns

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

selfish talk [Mar. 2nd, 2010|04:48 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]
[Current Mood |hepī]
[Current Music |jean-philippe verdin - little sister]

citēju sevi no šī rīta: "es ienīstu sevi. esmu vienīgais cilvēks, ko es tiešām ienīstu. un es vēl brīnos, kāpēc man visu laiku ir slikti.. pš. da tāpēc, ka man visu laiku jāatrodas ar sevi vienā telpā, es nespēju nekur aiziet, lai es sev nesekotu.. tās ir tādas mokas.."
vsp jau nav nemaz tik slikti. es dažreiz mēdzu būt just too much fun for me to kill myself, because eventually - i'll get lonely.

bet šis ieraksts nav par to.. šis ieraksts ir par vīriešiem.
es esmu tik paredzama. man tikai liekas, ka citi ir izlasītas grāmatas un izmācītā viela. jo es nekad īsti nezināšu citus visos viņu personību leijeros.
bet sevi.. sevi es zinu pārāk labi. varbūt es ne vienmēr sevi atrodu, zem visām savām 100 sejām, bet savu būtību es pazīstu.
un lai cik ļoti es arī negribētu pēkšņi mainīties un kļūt jaukāka, man tas nekad neizdosies.. un es varu uzvesties bērnišķīgi, bet tā būs tikai kārtējā maska. es esmu ideāliste, turklāt samērā godkārīga un ar ļoti augstām prasībām pret citiem. un kā jau ideālistei man ir savi ideāli, savi dzīves postulāti, kuriem es sekoju.. [ar nelielām atkāpēm pa labi un pa kreisi.. bet būtība no tā nemainās..]



pēdējos gadus es biju tādā kā aizmiglotā saprāta stadijā - es aizmirsu visu savu "dziļo" dzīves filozofiju.
manā dzīvē parādījās tādi cilvēki kā Mr.Darcy, Mr.Rochester un Edwards, kas uzdzina miglu un ievilināja kkādā savā pasaulē, kur čalis ir tas staltais glābējs, kurš vnm un visur ir īstajā laikā, kurš izpestīs no nelaimes nabadzīti damsel in distress. un sieviešu galvenais nopelns pēkšņi ir humora izjūta un visai nosacīta patstāvība. Bella vsp ir kkāda bezpersoniska būtne [jā, viņa ir unselfish u.tt. bet tieši šis tipāžs nekad nav bijis manējais].. it īpaši tāpēc, ka no skatiena uz Edwardu vien viņa ir tuvu ģībonim.. varbūt viņa morāli arī ir stipra un rūpējas par visiem pārējiem - bet fiziski.. pš. es vnm esmu iefārējusies par tādām sievietēm kā Frīda.. kas pašas varēja sevi piecelt uz kājam, par sievietēm, kas mīlēja dzīvi, kas bija gatavas uz visu, lai izdzīvotu. un par vīriešiem, kas būtu pelnījuši tādas sievietes, kas viņas saprastu un cienītu. par vīriešiem, kuru priekšā nevienai sievietei nebūtu jātēlo, ka viņa ir idiote, kas skatās viņa mutē un ķer katru vārdu. par vīriešiem, kas gatavi ņemt situāciju savās rokās, kas ir gatavi uzņemties atbildību, kas nebaidās no grūtībām.. par tādiem vīriešiem kā Džons MakKleins un Rets Batlers.

njā.. Rets.. mans visu laiku vīrieša etalons. Edwards viņam pat klāt nestāv, pat ja viņš būtu 1000 gadus vecs.
vīrietim jābūt viltīgam, nedaudz rupjam, nobriedušam [morāli un fiziski], ar labu humora izjūtu, ar savu nostabilizējošos viedokli, bezbailīgam, egoistiskam, pašpārliecinātam, harizmātiskam un ar patīkamu balsi un disarming smile [un ar traumu]. vsp jau uz pusi no tā var pievērt acis.. tam jābūt cilvēkam, kuram es būtu gatava uzticēties, jebkādos apstākļos, cilvēkam, kas mani cienītu tādu, kāda es esmu [neskatoties uz matemātiskajām izklaidēm dzērumā] un ar kkādu savu šarmu.
mani neinteresē, kāda viņam ir presīte, kādu mūziku viņš klausās, kādas grāmatas lasa [varbūt filmu izvēlei nedaudz ir nozīme].. man ir vnlg, kāda ir viņa profesija un cik viņš pelna, cik draudzenes viņam ir bijušas.. pat humora izjūtas viņam var nebūt.. visi tie meiteņu sapņi par čaļiem, ar kuriem var smieties par katru "tārpiņu diskotēku".. tie ir tikai sapņi. es gribu stabilitāti un drošības sajūtu [jā, jā -> Männer geben Geborgenheit]..

kāpēc pēkšņi tādas sarunas te rodas.. vnk kkā izdomāju noklausīties 'Vējiem līdzi'. es to grāmatu lasīju tikai vienreiz, lasīju ilgi un sen. tas bija 7.kl. [ak dieviņ, cik es esmu nožēlojama.. man sāk sķist, ka viss labakais ar mani ir noticis 13 gadu vecumā] grāmata toreiz atstāja uz mani ļoti stipru iespaidu. es biju histērijā un raudāju stundu no vietas, kad izlasīju beigas. mammas draudzene pat viņai izteica aizrādījumu [tas bija vasarā un mēs īrējām vienu mājiņu uz divam ģimenēm], ka tik maziem bērniem nedrīkst dot lasīt tādas grāmatas. [jā - tvailaits 13gadīgiem labāk piestāv] mamma skriešus aizskrēja uz bibliotēku un atnesa man 'Skārletu', lai es nomierinos. es nomierinājos.. bet tagad es klausos un atceros ļoti daudzas detaļas. pusi no grāmatām, kuras lasīju vēlāk, es atceros daudz sliktāk [tāpat es īsti neatceros 'Skārletu' izņemot beigas]..
atceros, ka neviens [un neviena] no tiem cilvēkiem, ar kuriem/ām es apsriedu grāmatu nekad nebija starā par Skārletu. es viņu dievinu.. jā - viņa ir egoiste, jā - viņa dara muļķības, jā - viņa kļūdās, jā - viņa ir akla.. bet mēs visi kļūdamies! visi cilvēki kļūdās, īpaši jau mīlestības vārdā.. [pat ja tā ir kkur sirdī noglabātā mūsu bērnu dienu kaisle..] viņa pati veido un pati sabojā savu dzīvi.. cik muļķīgi no viņas puses būtu vnk apprecēt kaut vai to pašu Retu no paša sākuma [viņš jau viņu nemaz nebildinātu].. nebūtu nekā.. viņa savām rokām nevāktu kokvilnu, neatņemtu līgavaiņus pa labi, pa kreisi, nestrādātu kokzāģētavā, nepieņemtu Melānijas dzemdības, nenošautu cilvēku.. viņas būtība ir darbībā.. Skārleta nevarētu vnk baudīt luxurious life.. tas nav tāds cilvēks. un es viņu dievinu par to. vienīgais - par ko es viņu necienu ir abu pirmo bērnu atstāšana novārtā, īpaši pēc nemēramās mīlestības pret pašas māti. un tagad grāmatas beigās es laikam ticētu, ka viņa atradīs Retu un dabūs viņu atpakaļ.. jo viņa to VAR..

Rets savukārt, ja neskaita, ka ir mans tips [tīri vizuali], var tevi izsmiet, bet cienīt, var būt nepieklājīgs, var piedzerties un tev iesist, var sakliegt, var nostresoties.. var izrādīt emocijas un tajā pašā laikā neizsakāmi tevi mīlēt.. viņš nav princis baltā zirgā.. viņš nav a noble gentleman, bet viņš ir velnišķīgi labs..
un es klausos un nevaru beigt just kkādu iekšēju apmierinājumu, ka viņi šobrīd ir manā dzīvē.. [pluss, es noskatījos arī filmu, kura, neskatoties uz savu acīmredzamo teatrāliskumu, ir vairāk kā izdevusies.. -> ne velti [ierēķinot inflāciju] tā ir visu laiku kases kino grāvējs. stpc - avatars, ierēķinot biļešu cenu izmaiņas visā kino vēsturē, ir tikai 26.ajā pozīcijā :P]

p.s. un es te tā tagad padomāju - 7 gadu laikā nevienā citā grāmatā vai filmā es neesmu atradusi vīrieti, kurš man patiktu labāk kā Rets. and that's a fact!

LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]m_x
Date:March 2nd, 2010 - 09:19 pm
(Link)
galvenais jau, ka ar traumu;)
[User Picture]
From:[info]sofia
Date:March 2nd, 2010 - 10:25 pm
(Link)
njā. katram jau savas vājības. man patīk vīrieši ar traumām.
bet tomer dodu priekšroku morālām, nevis fiziskām.