12:06 am - par tomātu mērcēm
igaunijā uzzināju jaunu recepti tomātu mērces vārīšanā; ķiplokus pievieno jau sākumā, veselus, un tad vāra, kamēr izšķīst. kopš bērnības biju radis ķiplokus sasmalcināt un pievienot pašās beigās. beidzamā laikā izmantoju arī rupjāk sagrieztus.
veseli, kaut ar visu mizu vārīti un cepti, ķiploki garšo ok, bet viņiem vairs nav tā īpašā garša. tagad mēģinu - redzēs, kas būs. galvenais ir mērces kopējā garša.
01:13 pusotras stundas laikā ne tomāti, ne arī ķiploki pilnīgi neizķīda. garša ir laba, skāba, ķiplokus īsti nejūt, bet kautkāda nojauta ir. nākamreiz pamēģināšu vārīt ilgāk, bet dikti grūti man sanāk.
| From: | kemune |
Date: | December 1st, 2006 - 10:11 am |
---|
| | | (Link) |
|
eu, nu jau Tu raksti kā Rainis
| From: | merlot |
Date: | December 1st, 2006 - 10:23 am |
---|
| | | (Link) |
|
kur Tu to vārīji, Depo vai?!
Varbūt vajag nevis ilgāk vārīt (ka nepārvāra), bet tos ķiplokus vienkārši ar dakšiņu pašķīdināt vai caur sietu izberzt?
| From: | dejavu |
Date: | December 1st, 2006 - 12:21 pm |
---|
| | Manai gaumei | (Link) |
|
Ķiplokus pievieno pašus pirmos, t.i., pirmos apcep sviestā, lai to vajadzīgo aromātu dabūtu no viņiem ārā.
Tie veselie ar visu mizu vārītie vislabāk iet kopā ar plovu- vai nu iekšā plovā vai atsevišķi savārīti. It īpaši "saldajā plovā", jo viņi jau saldi ir.