Pegijas · Lī · interjers

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Reizēm mani stipri kaitina apzinīgie ģimenes tēvi un citādi veselīgi orientētie, kas oficiāli nesmēķē, bet ballītes vidū - paldies par komplimentu - pienāk un saka: tu tik smuki pīpē, iedod man arī.
Bet no otras puses - man patīk arī grēcīgā sazvērestība, ko tāda lūgšana nes līdzi. Un lai gan viņi citā situācijā būs pirmie, kas šo gadījuma sakaru noliegs, es tajā izrādīšos samaitātākais un pieredzējušākais.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 11. Jūnijs 2013, 23:32, [info]virginia_rabbit commented:
klau, offtopic. es nezinu, kurš vēl man varētu šo atbildēt. par zaļo drēbi bagāto saimnieku interjeros senajos laikos. tādu jiftīgi zaļo galdautam, aizkariem, sofiņai, kas iet roku rokā ar absinta glāzītēm.

vai esmu nomurgojusi to, ka bija kaut kāda filma, stāsts vai novele par bagāto saimnieku, kurš varēja atļauties sev visu tajā zaļajā iztapsēt un ar to pievilināt meiču?

[User Picture]
On 12. Jūnijs 2013, 00:11, [info]simamura replied:
Par kuriem senajiem laikiem ir runa? Man visaptverošs zaļš audums turīgas vidušķiras interjeros visvairāk saistās ar 19./20. gs miju, kad tā bija kliedzoša mode visā - tapešu zīdā, portjeru un abu dzimumu apģērbu samtā, biljarda filcā, utml. Pieprasījums drošivien cēla arī cenu.
Absinta slava gan arī vispirms ar to laiku saistās. Par senākiem grūti teikt. Tad jāskatās uz atsevišķiem reģioniem.
[User Picture]
On 12. Jūnijs 2013, 00:17, [info]virginia_rabbit replied:
jā, ap 20. gs. sākumu. ja tev sanāk Lukabukā paskatīties, tagad ir tie bērnu Bikibuki un viens no tiem saucas Circenis nodevējs, ar tādu zaļi apklātu galdautu uz vāka. Un es nevaru atrast pareizos vārdus, lai to zaļo interjeru nosauktu, turklāt man liekas, ka ilustrators atsaucas uz stāstu, kurš man kaut kur pakausī palicis par tādu bagāto saimnieku, kam viss ir tajā zaļajā un meitene uzķeras, un tur arī kaut kas tragic notiek.
[User Picture]
On 12. Jūnijs 2013, 00:24, [info]simamura replied:
Bikibuki ir, rīt paskatīšos.
[User Picture]
On 12. Jūnijs 2013, 14:17, [info]virginia_rabbit replied:
paskatījies? tas dzejolis ir no 30. gadiem. Vai es varu teikt, ka interjers tāpat kā valoda ir no 20. gs. sākuma, vai teikt, ka tas ir 19.gs.? :)
un kaķim tā naģene? kas tas ir par stilu?
[User Picture]
On 12. Jūnijs 2013, 14:39, [info]simamura replied:
Nu, Plūdonis 30. gadā vairs nebija nekāds puika, un viņa bērnība un jaunība iekrita tajā zaļajā laikā, un, būdams saimnieku bērns, gan jau būs to dabūjis redzēt. Es īsti nesaprotu, ko tieši tu gribi uzzināt. :-)
[User Picture]
On 12. Jūnijs 2013, 14:43, [info]simamura replied:
Jāprasa Naumovam, ilustrācijas ir viņa interpretācija.
[User Picture]
On 12. Jūnijs 2013, 14:57, [info]virginia_rabbit replied:
es rakstu par visām tām 6 bērnu grāmatiņām un baidos kļūdīties, attiecinot Circeņa ilustrācijas uz konkrētu laiku un stilu. (neprotu sagūglēt par tā zaļā auduma modi, un Naumovu negribas apgrūtināt; nav jau tā, ka tevi gribas apgrūtināt - es zinu, ka tu vienkārši zini tās lietas)
[User Picture]
On 12. Jūnijs 2013, 14:51, [info]simamura replied:
Katrā ziņā tādi zaļie galdauti trīsdesmitajos jau bija retro - veco buržuju atrubūts, ne modernistu. Un naģene vienmēr ir pašpuiku aksesuārs.
[User Picture]
On 12. Jūnijs 2013, 14:57, [info]virginia_rabbit replied:
ok. liels paldies.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry