Pegijas · Lī · interjers


19. Decembris 2014

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Stīvens Frajs ir antimonarhists (mēs te, gudrinieki, pārāk nodevīgi pieklājīgi klusējam par monarhistu, Latvijas nodevēju, centieniem ieviest prezidentālu republiku), un tai pat laikā viņš ir tuvs Čārlza draugs. Man gan liekas, ka galvenokārt prinča kempa rakstura dēļ - viņa aizraušanās dēļ ar arhitektūras vēsturi, glamūru un saūd arābiešu galvassegām, kuras par spīti politikai tiešām ir elegantas. Daudz elegantākas par rietumeiropas pensionāru burberī musturu.
Un Fraja gadījumā pretrunu nav. Esat lasījuši Vulfas Orlando? Esat jutuši līdzi draugam, kurš iestrēdzis savā statusā?
* * *
Tie, kas komentē procesus no akdēmiskajām pozīcijām, iespējams, neliekuļo, atgādinādami, ka vajagot izvairīties no vispārināšanas un diagnožu uzstādīšanas sabiedrībai, jo trūkstot pētījumu, vai arī tie esot pārāk šauri, un ka nedrīksot par "visu sabiedrību" spriest pēc interneta komentāru kvalitātes, mediju patēriņa rādītājiem un arī ne pēc personīgās pieredzes no sava šaurā paziņu loka skatupunkta. Neliekuļo tādā ziņā, ka katrreiz to atgādinādami, viņi netieši norāda, ka tādas sabiedrības nemaz nav. Ir dažādu izvēļu un viedokļu mijiedarbība (un troļļi), bet sabiedrības nav. Tāpēc tai nemaz nevar būt viedokļa un interešu, ar kurām tad katram vienam vajadzētu rēķināties vai nerēķināties.
Par troļļiem runājot, līdz nesenam laikam neviens trollis šo vārdu uz sevi neattiecināja, jo nesaprata tā nozīmi, vai arī - ja saprata, tad vēl jo vairāk to neattiecināja uz sevi. Bet tagad ir atradusies viena vienīgā troļļu definīcija, ko viņi paši aktīvi izplata un ko atbalsta akadēmiskie komentētāji - troļļi ir tie, kas to dara par naudu, lai izplatītu propagandu, tāpēc es tas neesmu, urā!
* * *

Iepriekšējā diena · Nākošā diena