9. Augusts 2012
gardākā kūka pasaulē. kondensētā piena kūka
mīklai:
1 bundža kondensētā piena ar cukuru
5 ēd.kar. kefīra
1 tjk soda
160 gr kviešu miltu
2 ēd. kar. vaniļas cukura
šķipsna sāls
pildījumam:
1 bundža vārītā iebiezinātā piena
300 g skābā krējuma
500 g melleņu
mīklai visu sajauc, cep 25 minūtes 165'C. Atdzesē. Biskvītu pārgriež gareniski uz pusēm, uzliek ogas, pārlej ar sablenderētu kremu no krējuma un iebiezinātā piena (mums gan bij nevārītais, tāpat ļoti garšīgi), uzliek otru kārtu, atkal ogas un kremu. teorētiski kūkai nakti jānostāv un no rīta var ēst, bet mēs abas reizes sākām ēst uzreiz.
vegāni pienu gan jau var aizstāt ar ko citu, bet nevegāni pirkstiņus laizīs