Jan. 15th, 2024 @ 01:50 pm (no subject)
Sestdien spēlēju vienā pasākumā Jelgavā. Pati spēle spēlēšanas ziņā pat bija ok, publikai tīri labi patika. Man gan vēl uz pirkstu galiem bija paplāna āda - pēc Jaunā gada spēles, kad tur uz pirkstu galiem tulznas pārplīsa spēlēšanas laikā. Bet nu šoreiz pušu tikai viens pirksts. Vispār uz šo spēli es piekritu tāpēc, ka viņu basģitāristam pēkšņi (divas dienas pirms spēles)bija konstatēts Covids. Un piekritu es daļēji arī tāpēc, ka domāju, ka būšana ārpus mājas mani vilks laukā vairāk no drūmām domām. Ka kaut kā darīšana palīdzēs.
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]ulvs
Date: January 15th, 2024 - 05:24 pm
(Permanent Link)
Cik regulāri tu spēlē, ka tik traka situācija? Man agrāk tā bija tīri tehnikas problēmu dēļ - spiedu un berzu pirkstus pret stīgām pārāk stipri. To var saprast viegli (vai spied par stipri) pēc tā, cik ātri tev pirksti nogurst, staigājot pa grifu. Principā tiem nevajadzētu nogurt, jo jāspiež maigi.

/basists ar lielu pieredzi, spēlējot dzīvajā
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: January 16th, 2024 - 02:25 pm
(Permanent Link)
Tulznas ir vienmēr, ja nespēlē regulāri. Kad darīju to regulāri, tad nekādu tulznu nebija. Bet nu pagājušajā gadā es laikam aprīlī spēlēju un tad šogad Jaunajā gadā un pagājušajā sestdienā. Ja pāris nedēļas pirms tam paspēlē pa stundai dienā, tad arī tulznu nav, bet šoreiz tā nesanāca, jo biju saslimusi.
[User Picture Icon]
From:[info]ulvs
Date: January 16th, 2024 - 07:36 pm
(Permanent Link)
Tā jau laikam ir. Manā pieredzē nav bijis ilgu laiku pārtraukt spēlēt. Vai nu bass, vai kāds cits stīgu instruments. Ģitāru nespēlē?
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: January 22nd, 2024 - 02:01 pm
(Permanent Link)
Akustisko reizēm- kādā darba pasākumā, ja neviens cits nepiesakās.