Mīļās muļķībiņas - Krīzes centru krīze

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Ierakstīt jaunumus
Komentu Liste
Manējie
Kopienas
Sindicētie
TAGI
Labot pēdējos ierakstus
Iestatījumi

Februāris 15., 2008


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
22:20 - Krīzes centru krīze
Vardarbībā cietušie bērni valstij izmaksā pārāk dārgi

Man no dusmām un bezspēcības mati ceļas stāvus, šādus un līdzīgos rakstus lasot...

Gribas savākt cilvēkus, kas kādreiz ir saņēmuši palīdzību kādā krīzes centrā, un mēģināt kaut kādā veidā palīdzēt esošajiem centriem, vai varbūt pat atvērt jaunu...

Vai arī sākt likt cilvēkiem saprast, kā nedrīkst izturēties pret bērniem, citādi viņi izaugs tādi paši varmākas, vai arī nebūs varmākas, bet paliks salauztām dvēselēm un dzīvēm

(4 teica | saki)

Comments:


[User Picture]
From:[info]pecuminjsh
Date:15. Februāris 2008 - 22:55
(Link)
patiesībā drausmīga morāla trauma.
[User Picture]
From:[info]eteerija
Date:16. Februāris 2008 - 12:16
(Link)
Diemžēl nenovēršams apburtais loks :( Kamēr patiešām kāds nesāks to visu stingri kontrolēt un uzraudzīt!
Būtībā pagaidām man šķiet, ka lielākajai daļai tas viss ir vienaldzīgi, laikam vēl nav gana daudz bērnu nosisti :(
Aizvērt savas acis un izlikties, ka tas neskar viņus..
Laukos vispār šī situācija ir krimināla, jo tur lielākā daļa vīriešu ir alkoholiķi un arī dzīves apstākļi ir daudz smagāki un bērni cieš daudz biežāk..
Jo ja valstij ir žēl trīs latu vairāk! es klausījos raidījumu par krīzes centriem, par to kāda ir valdības atieksme pret šo visu!Tas bija vnk absurdi! To klausoties gribās vnk aiziet pie viņiem un pajautāt vai viņiem vispār ir smadzenes? Tur bija pieteikušies vismaz kādi 10 krīzes centri, kas bija gatavi strādāt ar bērniem, tācu valsts atlasīja tikai kādus trīs vai četrus! Tika aizvērta pat Dardedze, jo viņi nespēj ar tiem 13 ls iztikt, ja pirms pāris gadiem varēja, tad ar tagadējo nepārtraukti augošo inflāciju, tas ir neiespējami! Un tāpat jau tas nav vienīgais ar ko šie centri iztiek, tas ir tikai tāds minimums, šie centri nepārtraukti meklē finansējumu no dažādām firmām un ārzemju fondiem!

Ir ģimenes, kurās vadarbība tas ir pavisam normāli, piem, sist bērnu ar elektrības vadiem vai vēl ko citu, kas gadās pa rokai( tā ir audzināti, daudz man pazīstamu cilvēku). Tāpēc, ka tā viņus audzināja viņu vecāki u.t.t.
Bērns ir visvieglākais līdzeklis caur kuru apmierināt savu kāri pēc varas, kontroles un citām zemiskām vajadzībām...
Vai arī vnk atriebt savas bērnības pārdzīvojumus...
Šī tēma jau ļoti sen ir man svarīga, jo tas viss atstāj ļoti smagas sekas, piem, man laba draudzene, tādā veidā tika pie epilepsijas, kas ir gana nopietna samaksa par to ka bērnībā viņu omīte sita.
nemaz nerunājot apr visdažādākajām neirozēm, kuras caur tādu bērnību ir ļoti viegli iemantot!
es pat nezinu, ko vajadzētu šai visā darīt, lai kkas mainītos, kā panākt, lai sabiedrība sāktu domāt!!!! Un valdība, galvenokārt, jo nez kāpēc savām prēmijām viņiem katru gadu atrodās pāris desmiti tūkstošu, bet priekš tās saucamās Latvijas nākotnes nevar sagrabināt ne santīma, un, ja tā paskaita, tad tur jau nemaz tik daudz tās naudas nevajadzētu un es patiešām neticu, ka vnk nav!!! Vnk savā svarīguma ziņā ši tēma noteikti nešķiet pārāk svarīga!
Sabiedrība Latvijā jau tā ir diezgan degradēta, nežēlīga, ar noslieci uz vardarbību, alkoholismu, narkomāniju un perversijām! Nu un no kurienes, tad tas viss nāk, visbiežāk no šādām "laimīgām" bērnībām! Laikam ir vēlme novest Latviju līdz Amerikas līmenim! Jo no šiem nenosistajiem bērniem, taču izaug cilvēki...
Varētu par to runāt un runāt...
tas ir nenormāli, kas tā vispār ir par pasauli, kurā sit nost tos, kuri ir visneaizsargātākie un kuri ir pilnīgi nevainīgi!
Cilvēki pat nav cienīgi, lai viņus par zvēriem sauktu!
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:16. Februāris 2008 - 12:52
(Link)
Ak Dievs, es nespēju tam noticēt!!! DARDEDZE ARĪ!!! Es tieši tur gāju ilgus mēnešus!! Es tieši pie viņiem gribēju tagad iet un piedāvāt brīvprātīgu palīdzību!!!!

Es tūliņ uzsprāgšu...

Starp citu, Tu esi vienīgais cilvēks, kas man jebkur atsaucies, kur biju šo rakstu publicējusi....
[User Picture]
From:[info]eteerija
Date:16. Februāris 2008 - 14:50
(Link)
Nu pavisam aizvērta it kā nav, taču strādā tikai daļēji, laikam individuālos gadījumos vai kkā tā, tomēr krīzes centra funkcijas vairs nepilda, jo neizturēja konkursu, kaut ļoti gribēja to darīt!Jo galu galā cilvēkiem, taču algas arī ir jāmaxā!Viņi pat bija gatavi vienoties par 15ls vai kkā tā, taču tā vecene, kas pārstāvēja valdību (kura vairs neatceros), teica, ka tas neesot iespējams, jo šī gada budžetā tas nav paredzēts, un ka viņa cer, ka pieteiksies vēlreiz citi krīžu centri , kas gatavi strādāt par tiem 13ls...Pārējos aizklapē ciet :( Un ja tā reāli padomā tad , cik tādi trīs vai četri centri spēj uzņemt bērnus? Viens no tiem atrodas laukos un tas spēj uzņemt tikai 20 bērnus...Bet to bērnu tak ir daudz!
un vispār vajadzētu ļoti nopietni darboties ne tikai ar tiem bērniem, kuri jau ir nonākuši tādā situācijā, bet ar visām šīm ģimenēm, kuras ir nelabvēlīgas! un ne jau tikai tā tīri simboliski, ka šad tad tur kāds aibrauc un palūr vai visi vēl dzīvi, bet ņemt tos vecākus un skalot šiem smadzenes, kamēr viņiem beidzot aizietu tas, cik nepareizi viņi dzīvo!

un cik daudz bērniņi dzīvo pusbadā, nepaģērbti un vispār bez nekādas uzmanības, tas taču arī ir nenormāli!

Reiz pazinu tādu ģimeni, tur bija viens brālītis un divas māsiņas, pati gan ar tad biju diezgan maza, taču tos kādi viņi bija neaizmirsīšu. Skraidīja mūžam knapās drēbītēs, lai cik auksts būtu laiks, ēda visu ko varēja dabūt, pat suņu barību!Meitenītes savu mūžu nebija pat lellīti rokās turējušas! Es ar viņiem iedraudzējos, nesu savas mantas un drēbes, mana ome mēdza viņus pabarot...Bet pats galvenais, kas šajos bērnos bija, tas bija tas nenormālais mīlestības un uzmanības trūkums...Tā kā tādi mazi zvērņi,kas gatavi darīt visu, lai gūtu kaut kripatiņu sirds siltuma.. Nav ne jausmas, ka darīja viņu vecāki, biju pārāk maza, lai tā pa īstam viņiem palīdzētu, taču jau tad sapratu, ka tā nedrīkst...
Prātam neaptverami briesmīgi Skumji...

Es ar labprāt kkur iesaistītos, taisījos te vienu mirkli iet par sociālo darbinieku mācīties, pēc tam pārdomāju, ka iešu par psihologu, lai palīdzētu tieši šādos gadījumos...Un mosh reiz izdosies izglabt vismaz vienu dvēselīti!
Gribētos to visu pacelt kkādā mistiskā veidā līdz tādam līmenim, lai cilvēki beidzot sāktu domāt! Lai tiktu veidotas kkādas akcijas, fondi, vienalga kas, lai tiktu varētu kaut drusku uzlabot situāciju!


Lūk tāpēc jau arī tas viss ir līdz tādam stāvoklim novests...Cilvēki izvēlās neiesaistīties, labākajā gadījumā uzmet kādu līdzjūtīgu skatu un nomurmina, cik gan tas ir briesmīgi, bet tas arī viss... bailes? Vienaldzība? Sazin...
Šai sabiedrībai raksturīgi sākt kaut ko glābt tikai tad kad ir notikusi patiešām liela nelaime!
Kaut patiesībā katrs no šiem nepelnītajiem sitieniem u.c. ārprātiem ir liela nelaime, nemaz nerunājot par bērna nāvi!
manam prātam tas vispār ir neaptverami!
Tas, ko degpunktā rādija, ka piekauj gadu ar pusi vecu meitenīti un citi tie gadījumi!

KĀ VISPĀR ROKA VAR CELTIES TIK MAZAM BĒRNAM IESIST?

UN cik daudz bērnus neatrod mirušus pamestus miskastēs vai kur citur, tikko dzimušus...

Eh... sāp man tas visss...

> Go to Top
Sviesta Ciba