27 December 2011 @ 06:08 pm
!  
man vajag mūzikas austiņas ar iebūvētiem lukturīšiem, jo

Somu zinātnieki atklājuši, ka gaismas spīdināšana ausīs palīdz pret ziemas depresiju - sezonālo emocionālo traucējumu novēršanai pietiek ar gaismas spīdināšanu uz smadzenēm caur ausīm tikai astoņas minūtes dienā.

Šī tehnika balstīta uz atklājumu, ka vismaz 18 smadzeņu reģioni satur tādus pašus fotoreceptorus kā acis - pret gaismu jutīgo olbaltumvielu opsīnu.

Oulu Universitātes zinātnieki sadarbojas ar kompāniju "Valkee", lai izstrādātu portatīvajam mūzikas atskaņotājam līdzīgu ierīci ar austiņās iemontētiem maziem gaismas avotiem, kas nodrošinātu dienā nepieciešamo mākslīgo gaismu.

Klīniskajā eksperimentā piedalījās 89 brīvprātīgie ar sezonālo ziemas depresiju, kas ik dienu izmantoja ierīci astoņas līdz 12 minūtes. Pētījumā atklājās, ka 74-79% no eksperimenta dalībniekiem bija pilnībā izdziedināti no depresijas simptomiem.
 
 
( Post a new comment )
iokaste[info]iokaste on December 27th, 2011 - 06:14 pm
wow - pagrozējies spūldzītē un topi draudzīgs - nezvaj.
(Reply) (Thread) (Link)
zane[info]lidot on December 27th, 2011 - 06:23 pm
oooj, gaismai ir ļoti liels spēks
(Reply) (Parent) (Link)
almighty_j[info]almighty_j on December 27th, 2011 - 07:14 pm
zīmīgi, ka pētījumu veikuši somu zinātnieki, kuri noteikti paši cieš no depresijas, dzīvojot tik tālu ziemeļos. :D
(Reply) (Thread) (Link)
zane[info]lidot on December 28th, 2011 - 12:47 am
nuja, uzreiz ticamības koeficients pieaug, jo viņiem jau tas ir aktuāli. tādam itālim ar apelsīnu aiz vaiga tādas tumšās naktis un īsās dienas bijušas nebijušas. protams, pie nosacījuma, ka tās gaismiņas tiešām darbojas. :)
(Reply) (Parent) (Link)
qgmr101[info]qgmr101 on December 27th, 2011 - 09:23 pm
Uztaisi! Divas gaismas diodes, vada gabaliņš un baterija, un, protams, austiņas, kuras nav žēl šādi uzlabot :-)

Vēl vienkāršāk sanāktu pasēdēt 12 minūtes dienā starp divām galda lampām. Tik ekonomiskās spuldzītes jāieskrūvē, lai ausis neapcepas :]
(Reply) (Thread) (Link)
zane[info]lidot on December 28th, 2011 - 12:43 am
agrāk oldschool austiņām bija tāda priekšrocība, ka tām varēja vadiņus salikt kopā, satīt ar skoču un viss darbojās, bet tagad tā neiet krastā. viss tād sarežģīts ne kā priekš cilvēkiem, bail ķerties klāt. bet man liekas ideja kā māja. ja uztaisītu tādas gaismas austiņas un tās darbotos, būtu mums bizness un inovācija gluži kā somiem nokia. :)
(Reply) (Parent) (Link)