Mana zeme. Debesis. Un elle.
View:Personal Journal.
View:Friends.
View:Calendar.
Missed some entries? Then simply jump to the previous day or the next day.

Tuesday, August 19th, 2008

Subject:Asins nodošana
Time:9:09 am.
Labi izgulējos un paēdu veselīgas brokastis -
Ļoti apzinīgi gatavojos kļūt par varoni.

http://www.vadc.gov.lv/index.htm
Comments: Read 4 or Add Your Own.

Subject:Mazliet par pozitīvo psiholoģiju.
Time:11:14 am.
1999.gadā ASV psihologu asociācijas vadītājs Martins Seligmans kādā konferencē kolēģiem uzdeva jautājumu: kāpēc psiholoģija pēta tikai ciešanas, vardarbības sekas utml., kāpēc tā nepievēršas priekam, optimismam, jaunradei?
Tā radās jauna psiholoģijas nozare - pozitīvā psiholoģija.

Pozitīvā psiholoģija ir orientēta uz tiem, kas dzīvo ar izjūtu, ka viņiem patīk dzīvot, viņi meklē savā dzīvē iespējas gūt panākumus un realizēties.Ir tāds jēdziens flow - plūsma, radošā procesa pacēluma un virsotnes pārdzīvojums, kad ir izjūta, kad laiks apstājas, pasaule apkārt vairs neeksistē, pārņem augšupceļoša prieka emocija un cilvēks jūt: es esmu tas, kurš rada!
Laimes izjūta ir subjektīva. Katram ir atšķirīgi dzīves uzskati arī par dzīves jēgu, par dzīves pamatvērtībām. Tie, kuri lasa, mācās psiholoģiju, iet baznīcā, brauc uz Himalajiem (etc), agrāk vai vēlāk nonāk līdz atklājumam, ka iekšējo mieru var dot sasaiste ar kādu garīgu ideju - Dievu, dabu, palīdzēšanu citiem, kādu radošu procesu, kurā tu esi laimīgs.
(No sarunas ar psh.doc. Guntu Svenci)
Comments: Read 1 or Add Your Own.

Time:12:24 pm.
Pēdējo dienu izvilkumi no Dzenbudisma, psiholoģijas, pārdomas par Makrobiotiku, iedziļināšanās citātos un citās mācībās etc., - tie nav vienkārši tāpat - visos esmu atradusi ko savu, tāpat kā piemeklējusi sapratne, ka tā jau daļēji dzīvoju, jo iekšēji tā esmu jutusi, ka jādzīvo. Tās ir mazas atblāzmiņas no manām sajūtām, kas nosauktas nosaukumos, kuri patiesībā man neko nedod un nenozīmē.
Ideja ir pavisam vienkārša - jo vairāk tu apgūsti, jo vairāk saproti, ko tieši izvēlēties kā savu. Nekad nebūšu vienas konkrētas mācības fanātiska piekritēja, nekad akli neticēšu visam, ko kāds līderis man norādīs, jo no katra paņemu tikai to, kas piederīgs un tuvāks šķiet man individuāli. Katrā mācībā ir sava daļa tainības, jo taisnības šajā pasaulē ir ļoti daudz. Tāpat es visu mūžu, iespējams, nodzīvošu meklējot, un atkal meklējot jaunu un jaunu pieeju, jo katra dzīves situācija ir citādāka, un vienu un to pašu ne vienmēr var pielietot, meklējot risinājumu.
Tieši tāpēc man nepatīk demagoģija. Nepatīk fanātisms. Un nepatīk akla uzticēšanās.
Vajag meklēt vidusceļu. Savējo.
Comments: Read 19 or Add Your Own.

Subject:"Maxima" veikalos varēs samaksāt telekomunikāciju un sabiedrisko pakalpojumu rēķinus
Time:1:19 pm.
Kā aģentūru LETA informēja SIA "Maxima Latvija" preses sekretārs Ivars Andiņš, katram rēķinam būs jābūt svītrkodam, lai to līdzīgi kā piena paku varētu noskenēt un pircējs par to varētu samaksāt kopā ar pārējo pirkumu.
/LETA/
Comments: Read 11 or Add Your Own.

Subject:"Ļoti piemērotas" skaņas ofisam
Time:2:46 pm.
Pa 5.laivi mūsu Viktoru rāda:

http://www.eurovisionsports.tv/olympics/
Comments: Read 15 or Add Your Own.

Time:8:25 pm.
Tā kā pēc puslitra asiņu notecināšanas man šodien iet uz sportiņu neļāva, tad vakarā pabraukāju ar riteni pa Āgenskalnu - vēl visai mazpazīstamu Rīgas daļu. Gribas tur atgriezties vēlreiz - tikai šoreiz ar fotoaparātu rokās. Tur ir ko bildēt!
Kad atbraucu mājās, uzēdu aveņu ievārījumu bez piedevām, vienu pašu(!)- saldumus gribas, lai cik tas netipiski arī nebūtu.. Man šķiet, ka šonakt gulēšu dziļā miegā kā mazs bērns.
Šodien visu dienu eiforija, vieglums un neliels nogurums. Un dēļ šīm sajūtām vien, ir vērts ziedot to, kas tāpat Tevī atjaunojas pats.
Comments: Read 4 or Add Your Own.

Mana zeme. Debesis. Un elle.

View:User Info.
View:Friends.
View:Calendar.
View:Memories.
Missed some entries? Then simply jump to the previous day or the next day.