siers |
23. Sep 2009|13:05 |
ievērojami - ir atradies daudzmaz vietējās iecelsmes siers, kas man liekas garšīgs. tas ir žemaitijos sūris "džiuga". senos tradicijos. nopērkams superneto. slīpa kastiņa ar melnu virsu. garšo drusku tā kā no lielās sarkanās siera bumbas (aizmirsu vārdu), bet cietāks un asāks. varbūt tā kā uz vietējā čedaras siera pusi.
jo vispār visi lv gatavotie sieri garšo pilnīgi vienādi. tā jau esam auguši, ka liekas, ka sieriem jāgaršo tikai tā. bet pamazām atklājas, ka sieri var garšot arī citādāk, ja taisīti kaut kur citur (pēdējā laikā arī pie mums, ar svešzemju nosaukumu, kā valmieras brī). līdzīgi ir ar lv desām - lai kāds nosaukums, garša tā pati. bet nez kāpēc no citzemēm nākošas desas spēj garšot pavisam atšķirīgi.
upd. bet prasās tā kā vinčiku piedzert klāt. (uz latvijā taisītā krievijas vai holandes siera prasās uzspiest majonēzi no dzeltenā paciņā izkosta cauruma un piedzert kafiju.)
upd.2 tā kā es nezinu, cik šis maksā (laulenis pērk priekš manis), tad drīz būšu jau visu gabalu norijusi. bez vinčika :( |
|