Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi -

Oct. 2nd, 2016 11:41 am

Kad teicienu "ārpus laba un ļauna" sāka lietot nozīmē, ka ļaunuma nav vispār, ir tikai nepietiekami apgaismots labums? Jūsmošana par teroristu cilvēciskošanu "Dugma: The Button" nesenā kinofestivālā likās tāds īpatnējs gadījums, bet tagad šķirstu laba kinovīra Margēviča grāmatu, kurā čekists un lēģeru priekšnieks Eduards Bērziņš kļuvis par labo Kolimas caru un prasmīgu menedžeri, un jau atkal šī frāze.

Tags:

4 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]heda
Date:October 2nd, 2016 - 02:06 pm
(Link)
palasīju atsauksmes par grāmatu, kur viskomiskākais un baisākais laikam ir tas, ka grāmatu blogu ģimnāzistes paties, paties notic lēģeru caram ar tīrām rociņām
From:[info]dombrava
Date:October 2nd, 2016 - 08:47 pm
(Link)
Jūsmot par slikto tupi.
Filmas vēstījumu uztvēru citādāk - kur aug kājas terorismam? Kā rodas ļaunums? Paskatīties tuvāk, kas ir šie bandinieki, kuriem tik viegli paurī iesēt bulšitu. Un es kā skatītājs saraujos no domas, ka varētu būt viens no šiem, ja būtu gadījies piedzimt citā vietā. Kaut kā tā. Līdzīgi kā krustnešu bruņinieki ar it kā cēliem mērķiem.
From:[info]heda
Date:October 2nd, 2016 - 09:14 pm
(Link)
Kāpēc nejūsmot, ja tas netiek aprakstīts kā ļaunums, bet kā tāds, kuram "gadījies"?
Diskusijā par filmu pat Abu Meri, kurš vienīgais no dalībniekiem pārzina vietējo situāciju, iebildes netika īsti uzklausītas vai tika pārtrauktas, jo "mēs bijām izslāpuši pēc zināma normāluma, zināmas cilvēcības tajā visā, līdz mēs noskatījāmies šo filmu".
From:[info]dombrava
Date:October 3rd, 2016 - 01:37 am
(Link)
Diskusiju nelasīju, bet ja ir, kā raksti, tad psc. Nē, ļaunums nav tas, kas gadās, es piekrītu Hannai Ārentei, ka tas ir banāls.