Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi -

Jan. 11th, 2016 04:33 pm

Ja kāds vēl cerēja, ka melojušie mediji vismaz nokaunēsies vai turpmāk mainīs savu taktiku, tad realitāte izrādījusies pretēja - lielākā zviedru dienas laikraksta "Dagens Nyheter" kultūras redaktors savā vakardienas slejā draud interneta medijiem: "Ja lielie inteneta uzņēmumi, kuri aptver aizvien lielāku sabiedrības daļu, netiks iztīrīti no vardarbības draudiem vai viedokļiem, par kādiem zviedru preses izdevēji tiktu notiesāti par preses brīvības pārkāpumu, tas pavērsīsies pret mums visiem. Politiķi agrāk vai vēlāk iejauksies ar stingrāku likumdošanu, kas skars arī medijus, kuri darbojās pienācīgi un atbildīgi. Visi kļūs zaudētāji - drūms scenārijs ne tikai vārda brīvībai 2016.gadā, bet visai sabiedrībai."

Baisa un komiska sāpe, par to, ka tieši interneta mediji neļāva noklusēt Ķelni, laužas cauri vēl pāris raksteļiem turpat.

Bet varbūt viņš tikai informē par nākamo soli viedokļu pasūtītāju scenārijā.

8 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]pikaczu
Date:January 11th, 2016 - 07:43 pm
(Link)
serveri pirātu līcī un raksti ko gribi
Zviedri vismaz paši ņirgājas par tiem politkorektajiem idiņiem?
Tā ir būtiska pazīme. Es pat visdziļākajā Janukoviča laiku kloāka neliku Ukrainai krustu pāri, jo ukraiņi nebeidza kariķēt savu kliķi. Un tad pienāca Maidans.
From:[info]heda
Date:January 11th, 2016 - 10:07 pm
(Link)
Tie, kuri spēlīti sapratuši jau sen, ņirgājas un radījuši visai smalku nozares leksikonu.
Liela daļa pārējo kā ātrvārāmie katli ar ciešāk vai vaļīgāk piesprādzētiem vāciņiem. Tur būs visvairāk naida, kad tvaiks tiks laukā.
Īstenticīgo arī netrūkst.
From:[info]snark
Date:January 12th, 2016 - 09:15 am
(Link)
Pārsvarā ir piesardzīgi, bet dažreiz šis tas pasprūk gan. Piemēram "nu tā lētā bodīte, kur visi tie jaunie zviedri ganās". Vai arī bērnudārzs - "ā, nē, mūsējā imigrantu nav".
Tādus, kas ņirgātos, neesmu manījis.
From:[info]pikaczu
Date:January 12th, 2016 - 10:04 am
(Link)
Es nedomaaju par njirgaaszanos par imigrantiem, bet par iereekszanu attieciibaa uz cenzuuru medijos un politkorekma jaunvalodu politikaa
From:[info]snark
Date:January 12th, 2016 - 10:11 am
(Link)
jā, rakstītais tā arī bija domāts, ka ņirgāšanos par pašcenzūru un pārējo neesmu manījis. Ja nu vienīgi kādreiz pavīspnā par to kā kaut ko pašsaprotamu un ikdienā ierastu.

From:[info]narrenschiff
Date:January 11th, 2016 - 09:04 pm
(Link)
From:[info]heda
Date:January 11th, 2016 - 09:40 pm
(Link)
Jā, jau otro dienu noklusējošie politkorektie mediji ļoti lamā tikpat politkorekto policiju par noklusēšanu.
Interesanti, kad viņi sāks rakstīt par izvarošanām un nažu cīņām bēgļu mītnēs un to apkātnē, par kurām interneta mediji jau gadiem raksta.
From:[info]snark
Date:January 12th, 2016 - 09:12 am
(Link)
Nē, tūlīt atjēgsies un sāks atvainoties par to, ka nepietiekami noklusējuši un pārāk uzkrītoši atvainojušies par noklusēšanu. Ja ne, hunveibinu aktīvisti parūpēsies par vajadzīgo spiedienu.
Paskat, Süddeutsche Zeitung jau paguva uzbērt sev pelnus uz galvas, ka pārāk asi reaģējuši.