: who's that girl? -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Marts 3., 2005


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
21:52
ASV, Francija, Itālija, Vācija, Lielbritānija. Starpkaru periods.
Man vajag vēstures speciālistu.
Neesmu droša, ka pareizi izprotu pat 1929. gada ekonomiskās krīzes cēloņus [tik idiotiski, vai tiešām?] un Jaunā kursa būtību...

UPD. Aj, lai tā vēsture iet ieskrieties! Man ir tikai sūda 37.0, bet es laikam gulēšu tepat pie galda. Uz galda. Zem galda. Viena alga. Visiem manis, protams, šausmīgi žēl. Imunitātes man galīgi nav.

(4 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]illumine
Date:3. Marts 2005 - 23:00
(Link)
Ekonomiskās krīzes cēloņi - ASV ražoja vairāk nekā spēja patērēt, nebija kur produkciju realizēt, arī akciju cenas bija pārāk augstas, jo spēle biržā bija azarts un tur cenas bija tālu no realitātes. Tikko sākās krīzes situācija, cilvēki sāka ņemt laukā iegldījumus, kā dēļ bankrotēja bankas.
Jaunā kursa būtība - izvilt ASV no krīzes. Vudro Vilsons bija individuālistu un izolacionisma politikas piekritējs, viņš gandrīz neko nedarīja, lai ASV krīzi pārtrauktu, bija dažas sanāksmes ar arodbiedrību pārstāvjiem un viss. Turpretim Ruzvelts pirmajās simts dienās jau paveica daudz - pirmajās dienās slēdza visas bankas, lai saprastu kuras iespējams atjaunot un kuras nē. Noguldījumus vēlāk atdeva arī tās, kuras tika slegtas uz pavisam. Tika radītas darba vietas - sākotnēji gan sauktas par "izdomātām darba vietām" - sabiedriskie darbi, skolotāji utt. Bet tas deva reālu darbu un naudu tiem, ka sstrādāja. Mainīja nodokļu sistēmu - ieviesa lielākus nodokļus uz lielajiem mantojumiem un ieņēmumiem ka tādiem. Cik atceros, to no ekonomikas sauca par progresīvo nodokļu sistēmu - jo vairāk pelni, jo vairāk maksā nodokļos. Vēl lauksmainiekiem tika maksātas kompensācijas, lai tie neražotu vairāk(tātad neveidotos pārprodukcija).
Nu man šķiet, ka īsumā viss.
[User Picture]
From:[info]f
Date:3. Marts 2005 - 23:09
(Link)
liels paldies par skaidrojumu :)
[User Picture]
From:[info]illumine
Date:3. Marts 2005 - 23:10
(Link)
Tā bija mana tēma ko stāstīt vēsturē :) Pati gan es 7 dabūju...
[User Picture]
From:[info]f
Date:4. Marts 2005 - 11:27
(Link)
arī tas būtu pietiekami. bet šodien jau man vairs neko nedabūt.

/man 7 arī ir zema atzīme vēsturē :)

> Go to Top
Sviesta Ciba