disfigurator

Kā es centos Marshall London mīlēt

Jan. 18th, 2017 | 02:27
No: : disfigurator


Pirms 2,štrunts gadiem skatījos savu nākamo telefonu. Patīk mūzika, nepatīk 2 iekārtas nēsāt līdzi. Izvēle tobrīd krita uz Sony Xperia Z3 Compact - tolaik hi-end modelis mazākā formfaktorā. Turklāt pasargāts pret elementiem. Jauki. Pirku, lietoju, neiepriecināja. Galīgi. Sevišķi konstrukcijas kvalitāte, kas visnotaļ sūdīga. Pogas ļurcīgas, austiņu ligzdas nolietojas ātrāk par himēnu, kluss. Gan no skaļruņiem, gan austiņās. A pirku tieši mūzikas baudīšanai. Heh. Saplīsa ekrāns, noliku malā.

Kad uzzināju, ka iznācis Marshall London, kas būs pieejams arī LV tirgū, čekoju, kas un kā. Beigu galā atradu pie LMT. Tikai nu jau lietotu. Paņēmu.
Uzreiz jau izteikta "savējā" sajūta. Un kā gan ne, ja Marshall ar tevi runā Metālā. Un defaultie ringtoņi ir roks/metāls. Pašlaik stāv uzlikts tonis ar nosaukumu Dark Metal #666. Tas vien runā par attieksmi. Savēju. Nais! Un, bļa, ku viņš labi skan. Var uzgriezt nekomfortabli skaļi, kā arī skaņa no skaļruņiem ir salīdzināma ar ārējiem Bluetooth skaļrunīšiem - neslikti! Priecājos par skaņu, labi saprotot un akceptējot to, ka telefonā parējā specene ir pavāja. Mēdz ieķerties, domāt, paraustīties mazliet. Normāli. Nepirku, lai lidotu, bet, lai skanētu. Un skan tas vislabāk - nav mobtirgū analoga pēc skaņas.

Un tad sākas problēmas. GPS nestrādā. Un Touch Screen gļučī.
Dodos uz LMT pēc nedēļas mainīt. Pēc 3 nedēļām saņemu apmainītu lietoto. Atkal GPS nestrādā. Pēc pāris dienām mainu atkal, un divas nedēļas vēlāk saņemu otro apmaiņas. Nestrādā GPS, kā arī pleķi uz ekrāna. Ko darīt? Mainīt! Pēc 2 nedēļām atsūta no Siguldas. Protams, ka nestrādā GPS trešajam apmaiņas telefonam. Kā arī smagāks defekts - mobilais tīkls pazūd pēc vēlēšanās. Nesu atpakaļ, LMT resurss izsmelts - pēdējā iekārta šiem. Ierosinu lauzt līgumu. Ko nu?

Nu, neko, eju uz Evelatus pirkt.
Darbinieki lohi pēc pārliecības. Sevišķi tas viens, bet tieku pie nu jau jauna London. Lētāk par LMT, ar austiņām un kastīti. Nais! GPS nepārbaudu - bail! Ir divas mazas rindas, kurās touch nestrādā, kā gribētos - tajās, ja īpaši maigi skrullē, notiek input bardaks. Īpaši netraucē, jo ikdienas lietošanā tas reāli traucē tikai iekš Landscape režīma, ko lietoju, izzīžot no atmiņas, tikai TuTrubā. Kas ir labi, ja stunda dienā, vakarā. Var sadzīvot.
Pārbaudu GPS, - protams, ka nestrādā. Arī jaunam. KURWA BLJAD

Značit GPS problēma ir nevis LMT lietoto/sūdīgi pārbaudīto telefonu vaina, bet globāla problēma.

Sarakstē ar Zound Industries (kas ražo šo brendoto telefonu) viss nonāk līdz tam, ka garantijas nav lietotajiem telefoniem, ka var sūtīt par maksu labot. To darīt negribu. Turklāt, ja jau 4(!) telefoniem ir tā pati problēma, tas viennozīmīgi liecina par ražotāja vainu. Bet par to nekādas runas nav no Zound puses. Un neesmu vienīgais, kas saskāries ar šo. Jauno telefonu negribas sūtīt uz garantijas maiņu. Tā kā strādāju mobilo telefonu servisos, esmu personīgi informēts par to, cik remontējams ir šāds nišas telefons. Paietu 2 nedēļas un atnāktu atbilde, ka trūkst detaļu, nevar salabot - vai nevēlaties kaut ko analogu šim produktam? Nē, nevēlos. Tirgū tāda produkta vienkārši nav. Padirsts laiks, nauda, un bauda. Paldies, pagaidām iztikšu ar tādu, kāds ir. Varbūt vēlāk nosūtīšu pa taisno uz SE, uz Zound, lai šie tur čeko kā vienīgie kompetentie ko reāli arī izdarīt. Un Evelatus, zinot šo darbinieku lohatronisma pakāpi, mēģinātu visādi atfutbolēties. Pašlaik nav nekādas lustes nodarboties ar savas absolūtās taisnības ieskaidrošanu šiem un attiecīgajam lokālajam servisam, kuru viņi izmanto kā garantijas servisu. Pašlaik atliekam. Uz pavasari, kad modīsies visādas dziņas - varbūt.


Ko padarīsi, nekas nav perfekts.

Pirku, lai būtu mūzika laba no telefona, un tā arī ir. Pilsētā bez GPS tīri labi iztiek, jo lokācija izzīžas no WiFi un mobilo signāliem. Savajagās tikai ārpus pilsētas, un arī tad pareti. Značit var sadzīvot.



Tātad, Marshall London - matainiem cilvēkiem ar pacietību. Kuriem der mid-range android telefons ar labu konstrukciju (triecienus absorbējošs rāmis, maināma bačene, 2 austiņu caurumi, tīkami spaidīgas pogas, padziļināts ekrāns), nekādas kvalitātes kameru, nestrādājošu GPS, sīkām softa problēmām un lielisku skaņu.

Vadoties pēc šī apraksta, tam telefonam nevajadzētu maksāt vairāk par 300. Aptuveni par tādu cenu akcijas laikā arī dabūju. Pilnu cenu (560, ja pērk iekš šamējo WEB) negribētos maksāt. Ja vien tiešām pārsteidzoši nesanāk, ka strādā visas funkcijas.



Raibi, ne? :D



Un tomēr - man patīk paņemt to aparātu rokās, iespraust austiņas vienā no diviem austiņu caurumiem (sēdies, nulle, iPhone 7), un baudīt mūziku, nenēsājot apkārt telefonu un pleijeri.

Marhsall London - lielisks pleijeris pavājā smārtfōnā. Bez pirkstu nospiedumu lasītāja, bez Quick-charge. Bet ar procesoru un esenci tur, kur tai jābūt - METĀLĀ.

Un, par spīti šim nebeidzamajam defektu sarakstam, joprojām ir patīkami ikdienā lietot šo aparātu. Var burtiski pagriezt skaļāk, jo skaņas līmenis regulējas ar ripulīti, nevis ierastajām pogām : )
Ir cerība, ka ar kaut kādu otro modeli (Teiksim, Marshall Norge, lol) šo visu varētu salabot, bet, tā kā tas ir nišas produkts ar šādu dzelžu fail-ratio un noteikti, ka ne pārāk spožu tirdzniecības ciparu, tas droši vien nenotiks. Nekad. :/

Nākamais aparāts ar salīdzināmu audio veiktspēju - ZTE Axon 7. Bet tā dizains man nepatīk galīgi. Kā arī tā sirds ir identitātes trūkumā pazudusi. Neuzrunā, citiem vārdiem. Galīgi neuzrunā. Bezpersonisks izstrādājums - tāpat kā iPhone un Samsung. Mīnus nulle emociju.

Tikmēr turpinu lietot savu London, 128GB nu jau gandrīz pilno MicroSD, un Google Play Music pakalpojumu. Audio izpildās lieliski. Paŗējais - kā jau nu jau noprotat.

Gluži kā ar cilvēku - satiec, iemīlies, un rozā brilles pret pārējām nepilnībām, jo tas labums (kas nereti arī ir vairāk vai mazāk nekaitīgi egoistisks), ko tu saņem no šī cilvēka, atsver visu uz pasaules.

Tags:

Pilns sakāmais | Rādīt visus komentārus


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.