- Jēra kāja II
- 12.12.08 21:58
-
Ideja bija tāda:
Sataisīju saspiestu ķiploka galviņu (visas daiviņas), šļuku olīveļļas, mazāku šļuku baltā balzamiko, čupiņu sakapāta svaiga rozmarīna, čupiņu svaiga sakapāta timiāna, čupiņu tādu pašu piparmētru + jūras sāli, svaigi maltus melnos piparus, šķipsnu cukura, saimaisīju to visu kopā un ieziedu jēra cisku. Apsedzu un ieliku vēsumā uz pāris stundām. 2 stundas pirms sākuma izvilku laukā (tas, ja kas, ir izrādījies baigi svarīgs truisms, ko vērts paturēt prātā - gaļai pirms cepšanas jābūt istabas temperatūrā, citādi sākas visādi nevienmērīgi un visu sabojājoši procesi).
Krāsnī bija ~200︒. Tādā režīmā to kāju pacepināju 30 min., tad pagriezu uz otriem sāniem un vēl 20 min., pēc tam apgriezu atpakaļ un vēl aptuveni min. 45. Jēra kājas cepšanas receptē, no kuras patapināju tikai šos karstuma režīmus bija teikts, ka tad ir vērts sākt durt ar termometru. Man termometra nebija, pabakstīju ar nazi, un redzēju, ka ir sulīgs un gatavs.
Pasniegts tika ar kaut kādu "Bio" rīsu/lēcu maisījumu, kas pirms vārīšanas tika apcepts eļļā kopā ar sīpoliem + aveņu mērce pēc vēlēšanās.
Tagad nekā no tā visa vairs nav; kauls izskatījās tik labs, ka pieliku klāt vēl šo to un palaidu buljona vārīšanos.