- 7.7.06 17:09
- Lūk, tā man gribētos prast rakstīt:
"DZĒRIENI, KAS JĀNOGARŠO
Uzo. Anīsa dzēriens, dzerams ar ūdeni. Līdzīgs arābu zibibam un franču perno. Diezgan spēcīgi reibinošs.
Raki. Destilēts no rozīnēm. Alkoholisks.
Salepi. No purva orhideju sīpoliem gatavota tēja. Lieliska.
Retsina. Sveķains vīns. Garšo pēc terpentīna. Der pie laba ēdiena, bet nav pemērots dzeršanai vienatnē vai viesībās.
Mastika. Liķieris.
ĒDIENI, AR KO EKSPERIMENTĒT
Kopā ar citronu ceptas mazas zivtiņas. Vaicājiet pēc marides.
Ar rīsiem kopā cepta jūras adata. Vaicājiet pēc vellanida.
Tintes zivs ar mērci. Vaicājiet pēc soupya.
Astoņkājis mērcē. Vaicājiet pēc ochtapodi.
Gaļa vai malta gaļa, sautēta vīnogu lapās. Vaicājiet pēc dolmades.
Asās joniešu gaļas bumbiņas, vaicājiet pēc keftaides.
Makaronu sacepums. Vaicājiet pēc pastischada.
Grilēta sarkanā kefale. Vaicājiet pēc barbouni.
Cepti baklažāni. Vaicājiet pēc melitzanes.
Uz iesma cepta gaļa. Garšīga. Vaicājiet pēc souvlakhia.
Joniešu versija par velsiešu siera sacepumu. Vaicājiet pēc saganaki.
Ceptas Pinna gliemenes vākos.
Paltuss. Vaicājiet pēc glosa.
(Omārus sauc par astacos)
(..)
LABĀKIE NOPĒRKAMIE VIETĒJIE VĪNI
Sarkanais un baltais Provata, sarkanais Lavranos, Teotoki baltais.
Varat iegriezties arī lieliskos personīgos vīna pagrabos Afrā, Lakonā, Ipsā."
Lorenss Darels. Prospero celle
Iespaidīgi, ne? - 5 piezīmesvieta jūsu piezīmēm
- 7.7.06 17:29
-
iespaidīgi.
bet nekas no tā manai pāķiskajai gaumei nešķiet kārdinošs.
kāds patiesi to visu ēd? - Atbildēt
- 7.7.06 17:30
-
ar lielāko prieku un gardu muti
- Atbildēt
- 7.7.06 17:31
-
njaa. man vēl augt un augt...
- Atbildēt
- 7.7.06 17:30
-
Aš sagribējās turp.
Vai vismaz ieiet kādā no tiem labajiem grieķu krodziņiem, kur tevi sagaida ar aprasojušu uzo glāzi. - Atbildēt
- 7.7.06 17:53
-
"Mastika" aizdomīgi atgādina kāda celtniecības materiāla nosaukumu. Vai ar to neaizdrīvēja visādas šķirbas?
- Atbildēt