- Trusis mūsu mājas gaumē
- 22.4.15 21:13
- Turpinot attīstīt jau iepriekš pieminētās faux sous-vide metodes, šovakar pagatavoju trusi. Ņēmu veikalā vienu iepakojumu ar 4 filejiņām un vienu iepakojumu ar 2 pakaļkājām. Bļodā sablenderēju vienu mazo burciņu ar kaperiem (ar visu sālījumu), kādus 4-5 svaiga rozmarīna zarus, 4 ķiploka daivas, 4-5 svaigas lauru lapas (laurs aug uz palodzes). Sāli un piparus neliku (sāls jau ir sālījumā, bet bez pipariem kādā ēdienā jau var arī iztikt). Tad šajā maisījumā izvārtīju trušus (uz iepakojuma bija teikts, ka esot skraidināti svaigā Latvijas gaisā vai tml.) un atstāju uz dažām stundām ievilkties un sasilt istabas temperatūrā. Nē, dažas stundas beigās izvērtās par gandrīz vai 4. Tad beidzot apcepu tos pannā ar mazliet eļļas brūnus, saliku cepamajā maisiņā (iekratīju tur arī pāri palikušās marinādes/garšvielu atlikumu), aizsēju cieši maisa galus ar diegu un liku vāroša ūdens peldē uz 1,5 stundām. Tā, lūk.