- Trusis mūsu mājas gaumē
- 22.4.15 21:13
- Turpinot attīstīt jau iepriekš pieminētās faux sous-vide metodes, šovakar pagatavoju trusi. Ņēmu veikalā vienu iepakojumu ar 4 filejiņām un vienu iepakojumu ar 2 pakaļkājām. Bļodā sablenderēju vienu mazo burciņu ar kaperiem (ar visu sālījumu), kādus 4-5 svaiga rozmarīna zarus, 4 ķiploka daivas, 4-5 svaigas lauru lapas (laurs aug uz palodzes). Sāli un piparus neliku (sāls jau ir sālījumā, bet bez pipariem kādā ēdienā jau var arī iztikt). Tad šajā maisījumā izvārtīju trušus (uz iepakojuma bija teikts, ka esot skraidināti svaigā Latvijas gaisā vai tml.) un atstāju uz dažām stundām ievilkties un sasilt istabas temperatūrā. Nē, dažas stundas beigās izvērtās par gandrīz vai 4. Tad beidzot apcepu tos pannā ar mazliet eļļas brūnus, saliku cepamajā maisiņā (iekratīju tur arī pāri palikušās marinādes/garšvielu atlikumu), aizsēju cieši maisa galus ar diegu un liku vāroša ūdens peldē uz 1,5 stundām. Tā, lūk.
- 8 piezīmesvieta jūsu piezīmēm
- 22.4.15 22:47
-
Plastmasas maisińā 1,5h vārīji?
- Atbildēt
- 22.4.15 22:55
-
Tajā, kas tie celofāna cepamie maisiņi. Vārīšana ļoti lēna, elektriskajai plītij biju riņķi uzgriezis uz 3 pēc tam, kad sāka vārīties.
- Atbildēt
- 22.4.15 23:20
-
Izvirtuļi, nudien! :P
- Atbildēt
- 22.4.15 23:26
-
tas maisiņš izklausās ļoti intriģējoši, jau kuro reizi piemini (a maisiņš piepūšās? un tu to trusi kaut kā spied atpakaļ zem ūdens?)
- Atbildēt
- 23.4.15 13:25
-
pēc idejas vajag vakuumu. pa lēto - maisiņu taisot ciet ieliek spraugā salmiņu, un gaisu vnk izsūc ar muti.
- Atbildēt
- 27.4.15 09:34
-
Es šo izmēģināju ar meža cūku. Paldies, īsti labi sanāca, tikai - kā Tu tiec galā ar to maisa uzpūšanos? Tā ka watt raksta vai liec ķieģeli pa virsu?
- Atbildēt
- 27.4.15 09:36
-
Nezinu, mani tā uzpūšanās neko daudz neuztrauca. Necik daudz brīvas vietas tai maisā nebiju atstājis, varbūt tāpēc pūtas ar mēru.
- Atbildēt
- 27.4.15 10:04
-
Ā, skaidrs - mazāk vietas atstāt!
Man nesa nost katla vāku - uzpūtās tas maiss un vāks nost. :) - Atbildēt