- Ar cukuru?
- 18.8.13 09:44
- Reizēm atceros, ka bērnībā tēja bez 3 karotītēm cukura šķita nedzerama. Pat ar 2 kaut kā īsti negaršoja. Kurā brīdī tas pārgāja, neatceros, taču tagad ar ļoti retiem izņēmumiem pat viena karotīte cukura tējā vai kafijā šķiet pārmērība. Toties kafijai jābūt stiprai. Mums ir tādas palielas krūzes, tajās mēdzam apliet pa piecām tējkarotītēm maltās kafijas.
Lūk, bet ieradumi ir dažādi. Meistars, kas taisīja terasi, padzirdējis par tām 5 karotītēm, iepleta acis un sāka runāt par savu sirdi. Bet kad prasījām, vai pielikt arī cukuru un cik, viņš pašsaprotami teica: "Jā, piecas karotītes!" - 3 piezīmesvieta jūsu piezīmēm
- 18.8.13 10:27
-
Mhm. Bērnībā tējas un kafijas parasti centos izvēlēties bez cukura, tagad — ar cukuru.
Bet reizēm vispār ir grūti pateikt, cik kafijas un cukura vēlētos, jo mēdz būt palielas krūzes (kas ir labi) un mazas karotītes, bet citur atkal otrādi. - Atbildēt
- 18.8.13 15:52
-
Par cukuru runājot http://www.youtube.com/watch?v=lG1CM7zX
K5w - Atbildēt
- 18.8.13 17:29
-
Prof. Biezpientaure
Bērnībā, kad mamma pa blatam dabūja ķīniešu zaļo tēju, pēkšņi sagaršoju ka pa īstam garšo bez cukura. Ķīniešu tēja beidzās un un daudzus gadus nebija nopērkama, bet ieradums palika. Bet šomēnes pagaršoju melno ar cukuru Ģertrūdes ielas turku kūkotavā un garša apbrīnojami atgādināja bērnības garšu, to rūgteni savelkošo. Indijas (un kas mums te vēl parasti mēdz būt) melnās tējas garšo savādāk.
- Atbildēt