self+other - joke of the day [entries|archive|friends|userinfo]
zvirbuleens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

joke of the day [Nov. 25th, 2008|07:16 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
"Krīze ir slikta, bet reizē arī laba, jo attīra valsti no nevajadzīgiem biznesiem un paaugstina efektivitāti. Darbinieki tiek audzināti, jo viņi vairs neies katru dienu pie darba devēja un neprasīs algas paaugstinājumu, nepieaugot darba ražīgumam. Krāvēji, kas vasarā saulē nevēlējās strādāt un izlikās, ka slimo, tagad neslimos pat ziemā un slapjdraņķī un gribēs strādāt," sacīja Šlesers.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]puce
Date:November 25th, 2008 - 07:31 pm
(Link)
Kāpēc joks? Es viņam piekrītu, btw.
[User Picture]
From:[info]zvirbuleens
Date:November 25th, 2008 - 07:44 pm
(Link)
Nu, vispābā es domāju, darbinieki, kas vasarā nevēlējās strādāt, arī ziemā nevēlēsies. Viņi izdomās kaut ko citu, lai nestrādātu. Tāpat kā nevajadzīgie biznesmeņi. Var vēl piebilst, ka tieši krīžu laikā palielinās noziedzīgi utml. "biznesi".
[User Picture]
From:[info]puce
Date:November 25th, 2008 - 08:43 pm
(Link)
man liekas, ka vispābā daudz vairāk ir "strādnieki", kuriem krīze liks saspringt un kustināt pakaļas par adekvātāku samaksu, nevis tie, kuri slinko. Visādi fruktiņi, palīgdarbu darītāji - krāvēji, noliktavnieki, transportnieki etc - viņi būs spiesti uzlabot savu darbu, jo zinās, ka aiz viņu mugurām stāv rinda ar citiem gribētājiem, kuriem strādāt gribas vairāk. Un citi vidējie personāli - pārdevēji, menedžeri, etc - viņi tieši tāpat - nevarēs izrullēt savus kātus uz/zem galda, lai dīki vīlētu nagus/vazātos par internetu, jo arī aiz viņiem mīņāsies citi gribētāji.

Neapšaubu, ka arī vadītāju efektivitāte jāuzlabo, bet to visu tak nevarēja vienā teikumā sabāzt, turklāt tas būtu ārpus intervijas konteksta.
[User Picture]
From:[info]zvirbuleens
Date:November 25th, 2008 - 09:05 pm
(Link)
ok :)
Tas viss ir taisnība, bet tā ir negatīva (baiļu) motivācija, kas, man šķiet, ir mazefektīva. Es ticu, ka vairums cilvēku gribētu strādāt, ja redzētu, ka tiek pienācīgi novērtēti, tad viņi pašu velnu izgudrotu, lai padarītu uzņēmumu sekmīgu.
[User Picture]
From:[info]puce
Date:November 25th, 2008 - 09:13 pm
(Link)
Man patīk Tavs optimisms.
Lielākai daļai cilvēku neviena alga nekad nebūs gana liela, tā ka runas par pienācīgu novērtējumu ir čuguna liešana.
Efektīvāka uzņēmuma darbība ir menedžeru un vadītāju daļa, nevis krāvēju. Tas nenozīmē, ka viņos nav jāieklausās, bet teikšanu viņiem dot nevar (un nevajag). Tici man - es savā ikdienā redzu strēķi ar savu nekompetences līmeni sasniegušus ļautiņus - tas ir baisi gan viņu padotajiem, gan organizācijai.
[User Picture]
From:[info]zvirbuleens
Date:November 25th, 2008 - 09:26 pm
(Link)
Paldies, es labāk palikšu pie sava optimisma :)

Tā varētu būt, kā Tu saki. Man kaut ka radies priekšstats, ka nekompetentie ļautiņi pulcējas tajās vietās, kur kaut kas salaists pilnīgā sviestā. Es nezinu, kā tas notiek, bet tam arī nav nekādas nozīmes. Var arī būt, ka visā Latvijā kaut kas salaists pilnīgā sviestā :D
[User Picture]
From:[info]zvirbuleens
Date:November 25th, 2008 - 08:12 pm
(Link)
Jā, un ne jau darbinieki ir atbildīgi par darba ražīgumu. Ja krāvējam ir tikai rokas, viņš nekādi nevar konkurēt ar celtni.
Galvenais, kas man in general nepatika, ka iemesli tiek meklēti izpildītājos un viņi tiek "audzināti", nevis darīts tas, kas uzņēmējam drīzāk būtu jādara - mēģināts radīt apstākļus, kur strādnieku labklājība būtu atkarīga no pašu darba un uzņēmuma sekmēm.