Zuzannas domas - The World After Georgia [entries|archive|friends|userinfo]
Zuzanna

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

The World After Georgia [29. Aug 2008|17:45]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]

Newsweek ir raksts "A Respectable Russia", kur ir tāda karte "Russia's Potential Power Plays". Pie Latvijas un Igaunijas ir norādīts, ka te 40% no iedzīvotājiem ir krievi. Par Latviju mēs zinām, ka tā nav. 40% labākajā gadījumā ir krievvalodīgie (tajā skaitā baltkrievi, ukraiņi, poļi u.c.).
Bet ja salīdzina ar 1,5% Gruzijas iedzīvotāju, tad paliek baisi. Tātad Gruzijas 1,5 % no 4,6 miljoniem ir 69 000 cilvēki. Latvijas 40% no 2,2 miljoniem (Newsweek dati) ir 880 000 cilvēki. Nu bet Kazahstānas 26,1% no 15,3 miljoniem ir 3 993 300 cilvēki.
Ja nu es domāju palikt šajā reģionā, tad varbūt precības ar krievu būtu labs aprēķins?
Linkir ko teikt?

Comments:
From:[info]kangaroo
Date:29. Augusts 2008 - 18:19
(Link)
Kā rāda vēsture- tas nepalīdz. Tieši otrādi- tādejādi Tu vēl otru pusīti vari paraut līdzi, kaut arī visādi citādi jams tiktu cauri...
From:[info]zuzanna
Date:29. Augusts 2008 - 18:22
(Link)
Tev droši vien taisnība, kaut arī negribu to pārbaudīt praksē. Pat ja kaut kas notiks, tad es ceru, ka mierīgi.
From:[info]omeega
Date:29. Augusts 2008 - 18:31
(Link)
Poļus gan pieskaitīt krievvalodīgajiem varētu nebūt pareizi :-)
Viena interesanta lieta ir tas, kā par vienīgo "international community of values" alternatīvu min "dark, anarchic world of rogue states and totalitarian regimes" ("neesi ar mums, tātad muļķis un noziedznieks"). Tas, man liekas drusku šaubīgi un, iespējams, šāda, hm, augstprātīga Rietumu attieksme ir viens no iemesliem, kāpēc viss ir tā, kā ir. Jo no Krievijas puses tas varētu izskatīties kā tāda mūsdienu koloniālisma versija - nu lieli, gudrie, baltie brāļi ir atbraukuši un mācīs. Nu un vispār kopumā Rietumi Krievijā ir diezgan negodīgi spēlējuši, vismaz man ir radies tāds iespaids.
From:[info]zuzanna
Date:29. Augusts 2008 - 19:11
(Link)
Par poļiem droši vien Tev ir taisnība, bet nu Rēzeknē un Daugavpilī viņi diezgan labi ierindojas grupā "krievvalodīgie", kaut arī paši droši vien nekad tam nepiekritīs.
Bet nu tādu Rietumu attieksmi mēs arī LV pazīstam jau kopš 90.-to sākuma ar visiem Miera korpusa darbiniekiem, lai gan viss jau ir ļoti atkarīgs no konkrētā cilvēka - bija arī tādi Miera korpusa darbinieki, kuri aizbrauca mājās kaut ko ieguvuši un iemācījušies no "abriogēniem". Es kādus 7 gadus ļoti aktīvi strādāju ar gan ar eiropiešiem, gan ar amerikāņiem un tā galvenā atšķirība bija, ka eiropieši jau pēc noklusējuma pieņēma, ka arī LV ir zinoši un pieredzējuši cilvēki, kuri grib kaut ko jaunu iemācīties un tajā pašā laikā ir gatavi dalīties sasniegumos un pieredzē. Savukārt amerikāņi (bieži vien arī kanādieši un austrālieši) brauca ar attieksmi "mēs te tagad jums parādīsim, kā ir jādzīvo, jāmācās un lietas jādara", automātiski noliedzot jau esošos sasniegumus kā nevērtīgus. Un tieši amerikāņu nespējas iedziļināties dēļ un šablonu nesaderības dēļ daudzas viņu "pamācības" tika atmestas jau prezentācijas brīdī.
Bet Krievijā vienmēr ir bijuši krievi, kas ļoti ir palīdzējuši Rietumiem negodīgi spēlēt tur. Un ja tā vispārīgi ņem - kur ir tāda vieta, kur Rietumi ir spēlējuši godīgi ilgtermiņā? Savās mājās?

hackers counter system