Zuzannas domas - ir labi būt Latvijā un gribu kļūt par baņķieri Īrijā [entries|archive|friends|userinfo]
Zuzanna

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

ir labi būt Latvijā un gribu kļūt par baņķieri Īrijā [19. Jul 2014|07:47]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vakar atlidoju un atkal lidmašīna uz Rīgu bija pilnībā izpārdota, jo veicot on-line check-in 3 stundas pirms reisa, man netika piešķirta vieta, bet uz boarding pass bija uzraksts "airport", kas nozīmēja, ka man bija jāsagaida boarding beigas un tad kā pēdējai jādodas uz lidmašīnu, kur man laipni ierādīja 12 D vietu.
Atlidoju un bija diezgan pavēss Rīgas lidostā - tāds mazs sarūgtinājums, ka karstuma vilnis mani neiemeta atpakaļ lidmašīnā. Es jokoju.
Aizbraucu uz centru un tur jau bija kaut kas vairāk no tā karstuma vasaras naktīs, pēc kā esmu noilgojusies.
Pasēdējām ar māsu un viņas draudzeni Chomsky un patīkami nošokējos, ka par EUR 3,50 var dabūt alu un kafiju!
Vakar vēl cēlu Īrijas ekonomiku un strādāju līdz lidmašīnai un man ir vēl viens stāsts par bankas darbinieku nekompetenci. Viena no bankām mums beidzot ir atvērusi EUR kontu, bet mēs jau tādi superkruti, ka mums vajag vēl vismaz 2 valūtas. Tur ir atsevišķa anketa, kuru aizpildīt var tikai pēc ilgas studēšanas un arī tad bez pārliecības, bet mūsu mīļais un labais menedžeris ir atvaļinājumā divas nedēļas. Zinot, ka es būšu atvaļinājumā teju 2 nedēļas, bet esošā banka beidz darbību Īrijā un 22.augustā visi konti tiek slēgti, man gribējās iesniegt pieteikumu vēl vakar. Filiālē nevaru satikt nevienu, ko pazīstu, atsūta man jauku meiteni un viņa ņemās man palīdzēt izprast to, ko es gribēju. Bet! Līdzīgi kā LV pirms 15 gadiem par pārskaitījumiem uz banku varēja sūtīt faksu, Īrijā vēl aizvien var tā darīt un var arī telefoniski dot instrukcijas. Man un mūsu uzņēmumam galīgi šīs opcijas neliekas atbilstošas 2014.gadam un es meitenei prasu - tas viss ir superīgi, bet vai tos pārskaitījumus citās valūtās nevar veikt arī internetbankā un viņa man saka, nē, nevar. Es šokā, jo tad mums nafig tos kontus vispār nevajag. Bet es domāju - nu tak nevar tā būt, tāpēc vēl 2 reizes pārjautāju, lai zinātu, ka neesam viena otru pārpratušas un viņa man "to my best knowledge, no, but calling is not stressfull". Un man likās - WTF?????
Bet tad kā saulvedis un sadarbības ar šo banku glābējs ieradās viens vecāks klerks un pārņēma manis konsultēšanu. Un nu jau man vairs nekādas EMIR vai FACTa formas nebiedēja, bet es uzreiz viņam jautāju par internetbanku un darbu ar vairāku valūtu kontiem. Paldies Dievam, viņš teica, ka viss normāli - visu var tiešsaistē darīt un nav ne jāfaksē, ne jāzvana. Un uz tā fona nosacījums par Internet Explorer lietošanu (jo uz citiem pārlūkiem nestrādājot internetbanka) liekas tīrie ziediņi.
Un tagad mīļā ciba - nu kā bankā var strādāt cilvēks, kurš pat elementārus savas bankas produktus nezina? Halo? But welcome to Ireland, don't be so stressed :)
Tas nav pirmais šāds gadījums, diemžēl baidos, ka arī ne pēdējais.
Bet beigās iesniedzu pieteikumu un ceru, ka līdz nākamās nedēļas beigām mums būs tie konti atvērti.
Linkir ko teikt?

hackers counter system