Zuzannas domas - Nevruz kutlu olsun// Newroz pîroz be* [entries|archive|friends|userinfo]
Zuzanna

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Nevruz kutlu olsun// Newroz pîroz be* [23. Mar 2014|21:39]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Es šodien tāda laimīga piecēlos, palasīju Bībeli, pat matus izmazgāju, paēdu labas brokastis, pat sapakoju lunch-box līdzi un devos uz Dublinu. Jo tur tak notika Nowruz svinības, ko gaidīju jau 3 nedēļas. Pirms nokļuvu pie svinībām, vēl vajadzēja apciemot grāmatvedi un paņemt dokumentus.
Kad ierados Nowruz svinību vietā 30 min pēc oficiālā sākuma - tur vēl nekas nebija sācies -īru un austrumnieku kombinācija uz punktualitāti atstāj graujošu iespaidu. Oh, well, manas gaidas un sajūsma bija lielāka par neērtībām un tā es sagaidīju sākumu, kur afgāņu mūziķis bija speciāli uzaicinājis draugu no Zviedrijas, lai lido šurp un piespēlē. Bet tas bija skaisti. Tur bija dejas un mūzikāli priekšnesumi no Turcijas, Irānas, Azerbaidžānas, Afganistānas, Kazahstānas.

Kādas krāsas, kādas smaržas un prieks! Ir tik patīkami pavadīt laiku ar cilvēkiem, kuri māk priecāties un svinēt.

Līdzīgi kā Pirelli kalendāru ir patīkami saņemt kaut martā, tā manā gadījumā arī no Turkish Airlines dabūtais kalendārs mani iepriecina nevāji, kas tagad man rotās darba galdu, un vēl kā īpašam klientam man uzdāvināja kvalitatīvu atslēgu piekariņu.

Turki visos svētkos metās Halay dejā - un tas notika arī šoreiz. Es nepievienojos, jo sapratu, ka esmu aizmirsusi soļu secību, bet mierīgi varēju, jo kopīgajā jautrībā tas nevienu netraucētu.

*Priecīgu Nevruz! turku un kurdu valodās
Linkir ko teikt?

hackers counter system