Zum -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Marts 14., 2018


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
21:32
Aurotra ir izsavusi. Musu ciemats uz revoluucijas vilnja.
Ir mums ciemaa valdiijusi viena komunaalaa apvieniiba. Pilsonji par ciemu, vai tamliidziigi. Kaa nu veicaas, taa veicaas, nodomi bija lieli, bet sanaaca, kaa vienmeer. Tur veel par burzmu viena sieva no viira izbeega pie esosaa ciema priekseeza, tas tagad savas pilnvaras atdevis kaadai daamai, lai sii nejmas. Nu, luuk.
Maijaa atkal veeleesanas. Ciemaa valda rosiiba. Nodibinaajusies jauna veeleesanu apvieniiba, Aktiivie ciemnieki saucas. Kaut kad nesen nodibinaajaass. Tagad sodien manaa pasta kastiite atradu ziimiiti. Kas notiek ciemaa? Atlaavusies vecie nekrietnieki izpaardot zemesgabalus, kaut arii no esosajiem 22 jau izpaardotajiem, nopircis tikai vienu iedzimtais. Kaa taa? Ko tad taa cels? Ko tas mums dos? Vai ir izreekjinaata kanalizaacijas, skolas un bernudaarzu ietilpiiba? (Tipiski Vaacijai, kanalizaacija pirmajaa vietaa.) Vai tas pietiks visiem jaunajiem iedziivotaajiem? Vai nepieciesamas jaunas investiicija? Vai ir celja buuves projekts un sttavlaukumi tik daudzaam jaunaam masiinaam un kaa celsies muusu nodukli un komunaalas izmaksas? Taadi, luuk, jautaajumi.
Varu iedomaaties piecelamies, taadu siiku, blondu herru, vaardaa vinju nesauksim, ar mazaam viltiigaam aceleem un klusi piebilstam, ka vinjam ir viens preikslikums, luuk, vinjam taa maaja piederees, kur taa nekrietnaa aarzemniece ieperinaajusies un nevaacas arra ne pa kam.. Vinjiem buus privaats beernudaarzs, sieva jau maacoties par beernudaarza vadiitaaju. Pats, protam uznemsies saimnieka lomu. Re, kaa vins par ciemu ruupeejas. Veetraini aplausi, kriit priekskars.
Taada mums te ciemaa peripeetijas. Viss taapat jau kaa Latvijaa, tikai mazaakos meerogos. Visu kopeejam labumam, neaizmirstot sevi.

(2 raksta | ir doma)

Comments:


From:(Anonymous)
Date:15. Marts 2018 - 00:19
(Link)
no zila gaisa tak nevar atņemt mantotu māju.
nevar saprast visu stāstu, bet juridiskās fineses var būt visādas
[User Picture]
From:[info]zum
Date:15. Marts 2018 - 00:39
(Link)
Nevar jau nevar, bet kaut kā tā manta jāsadala. Būs jau labi.

> Go to Top
Sviesta Ciba