|
Decembris 18., 2014
10:14 Vakar pirmo reizi mūžā ēdu Grühnkohl ( zaļie kāposti, lapu kaposti, krokainie kale kāposti???). Bija garšīgāki kā spināti, jo ir vairāk struktūras. Parasti apbārsta ar cukuru un ēd ar karupeļiem, gaļu, desiņām un sinepēm. Vispar ziemeļvāciešiem ir diezgan daudz interesantu ēdienu. Piemēram šmorgurķi, vai bumbieri ar speki, vai Mehlbeutel ( šeit es atkal aizķeros tulkojumā, nu, svaigi cepta rozīņmaize, pasniegta ar kartupeļiem, gaļu un sinepēm). Kā sevišķs gardums un vietējā eksotika (pie tam reta eksotika) tiek akcentēti... pelēkie zirņi. Ja gadīsies nogaršot, ziņošu.
|
Comments:
Dienvidos arī interesanti, bet ne vienmēr garšīgi, piemēram, Swabian Salad, kas izpaužas kā smalki sagriezta rozā desa ar etiķi :D man garšo knēdeļi, Swabian pasta(spätzle) un Maultaschen(spinātu un ricotta pildīti). Bet nav tik izsmalcināti kā ziemeļos, tādi paši kartupeļi ar desu kā Latvijā, pa lielam.
| From: | zum |
Date: | 18. Decembris 2014 - 20:07 |
---|
| | | (Link) |
|
Nu, desas ar katupeļiem jau te arī parasta lieta. Jo vairak uz dienvidiem, jo krutāk... Visadas baltās sardeles un pastētes. Tikai knēdeļus es gan nē. Man atsevišķi to pašus produktus padodiet. |
|
|
Sviesta Ciba |