Zum -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Oktobris 24., 2008


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
19:26
Uzvārīju soļanku un pilnai laimei aizspēros us savu mīļoto veikalu Maxima pēc citrona un olīvām. Nemaz nebiju ievērojusi, cik daudz pie mums to murmāņu. Mazi, melli, ačele vien zib. Bailīgi. Viens pie veikala pilnām mutēm stūķēja iekšā eklērus. Delikatese.

(5 raksta | ir doma)

Comments:


From:[info]derstiller
Date:24. Oktobris 2008 - 19:37
(Link)
mmm.. soļanka - tā ir delikatese
[User Picture]
From:[info]zum
Date:24. Oktobris 2008 - 19:41
(Link)
Jā it sevišķi, tādos tumšos un drēgnos rudens vakaros.
From:[info]krasais
Date:24. Oktobris 2008 - 20:45
(Link)
recepti, lūdzu! mana pēdējā laika kvēlākā fantāzija:) pohmeļka.
[User Picture]
From:[info]zum
Date:24. Oktobris 2008 - 21:39
(Link)
Nu tad tā... Khm, khm.
Apskrubinu divus liellopa kaulu gabalus. Bišķi gaļiņas iedodu krabim. Viņš augstprātīgi ignorē. Iemetu katlā un vāru. Iemetu vēl drusku piparu, lozberlapas, grila garšvielas ar citronu, nu, kaut ko tādu. Ignorēju katlu apmēram kādu stundu, uguns maziņa, lai zupa lēnām, kā saka „mutjitsa”. Bet var arī tā nedarīt un vienkārši uzlikt pliku ūdeni, pievienot garšvielas un tad, pārbaudīt visu, kas mājā. Sagriezt žāvētu krūtiņu, apcepināt, pievienot sīki sagrieztus sīpolus (man nebija), sīki sagrieztu saldo piparu ( man bija dzeltenais). Pacepināt, pasautēt. Tad sagriezt nelielos gabaliņos cīsiņu un piemest klāt. Vēl pacepināt. Visu pannas saturu – katlā iekšā. Vēl es pievienoju tomātu sulu no tēta ietaisītajiem tomātiem. Tur var likt arī citādas gaļas, piem., vārītas sasmalcinātas nierītes, bet tad tai jābūt nodoma, nevis iedvesmas zupai  Vēl var likt visādas desas un vispār: viskautko. Uzvārīt. Tad sasmalcināt un pievienot marinētas sēnītes.
Beigu daļā tas, kas padara šo zupu par tās nosaukuma cienīgu. Pagājušā gadā marinēto gurķu burciņu vaļā, sasmalcina gurķīšus un katlā iekšā. Tas, kas tur sanāktu būtu - rosoļņiks. Bet, lai sanāktu īstena soļanka, jābūt tomātu mērcei. Jauc pa karotei iekšā un nogaršo. Man bija parastā Spilvas tomātu mērce. Ā, vēl šķipsniņu cukura. Tad tur sāli, garšvielas pēc garšas. Sasmalcinātus zaļumus, olīvas.(Vienīgais veids, kā es tos bumbuļus varu dabūt iekšā.) Nogriež uguni un atstāj, lai savelkas.
Ēdot piespiež citrona sulu. Var pielikt krējumu. Visgaršīgākā ir nākamajā rītā.
From:[info]krasais
Date:24. Oktobris 2008 - 22:37
(Link)
paldies:)

> Go to Top
Sviesta Ciba