Grozgalvīša piezīmjlāde - vaina [entries|archive|friends|userinfo]
Karlsons, kas dzīvo

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

vaina [23. Nov 2008|23:30]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
nu kas tas ir, kāpēc vienmēr jājūtas vainīgai? Vajagot rakt bērnībā, tāds man dots uzdevums. Vispār jau bij man pie cita kā jāstrādā, bet prātoju es par vainu, a varbūt man patīk justies vainīgai, nu nez. Kas vaina maz ir? Aiz kam tā sajūta rodas? Grēks, kauns, seksualitāte, bailes, sirdsapziņa, nodevība, aizspriedomi, kā tā var!, ko citi teiks, ko padomās, autoritātes, šaubas, neziņa, nesaprašana, kompleksi, dumpība, sacelšanās, a, ja nu tiem citiem tomēr taisnība, ko nu es, nevar būt, ka viņi galīgas glupības saka. Nočiepu, iekāroju, sameloju, sliktas domas domāju, neattaisnoju kārtējās cerības, dupsi aiztiku, neaizstāvēju, noklusēju, neizdarīju... banāli, kam tā nav gadījies, jārok dziļāk, ei nu zini, kad pirmoreiz vainīga sajutos, nevaru atcerēties. Vai jūs, cibiņi, atceraties? A varbūt, katoļiem ir paveicies - izsūdz grēkus un sevī vairs ij sīkas apgrēcības ij lielus sūdus neglabā. Kādā rakā, vispār jājūtas vainīgai, sviests kaut kāds. Vecāki, darba devēji, bērni, sabiedrība - visi kaut ko grib, paģērē, smalki liek manīt, ka ir vīlušies. Un tu kā tāds muļķis centies un pūlies. Galvu noglaudīs, paslavēs, samaksās, nedusmosies, mīlēs, cienīs, piecietīs. Bulšits. Ar ko es te ņemos! Nuja, mājasdarbs.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:24. Novembris 2008 - 15:05
(Link)
Atceros savu vainīgumu. Padomāju kārtīgi un atcerējos. Var jau būt, ka ir bijis arī kas senāks.
Liekas, ka bija man 4 gadi (vai mazāk), kad omes mājā bija kārtējā rosība. Tad man gribējās no visiem nolīst un es paslēpos aiz kubkrēsla un tur, savā nodabā, pinu no pārklāja bārkstīm bizītes. Mani sauca, bet es pat nedomāju atsaukties. Nuja, vēlāk bija brāziens un tad jutos vainīga. Bet ne par to, ka liku uztraukties, bet par to, ka man patika, ka citi tā skraidelē un mani meklē.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:24. Novembris 2008 - 20:47
(Link)
tur var arī nebūt konkrēts nodarījums; vainas apziņa par savu piedzimšanu un eksistenci (vecāku saraušanās netīksmē, savu bērnu pamanot).