Reach The Skies: A Lifebook

Zeno dienas jautājums

Zeno dienas jautājums

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Man regulāri nāk prātā interesantas idejas, domas un atklāsmes. Par visdažādākajām tēmām - jocīgas, dziļas, stulbas un jautras. Piemēram, šodien man ienāca prātā, ka viena no manām mūziciņām vai dziesmiņām varētu saukties Night Will Not Come. Vai arī teikums "Es esmu savas iztēles auglis". Visādas kripatas, kuras man šķiet pietiekami vērtīgas lai neaizmirstu.
Tomēr es aizmirstu, un bieži. Un es neesmu vienīgais, kuram šādas lietas aizķeras īslaicīgajā atmiņā un neaizplūst uz ilglaicīgo.

So, dienas jautājums ir šāds: Ko jūs darat, lai atcerētos labas domas, atklāsmes un tamlīdzīgas lietas? Piezīmju blociņi, plauksta, mp3 pleijeris? Kas oriģinālāks? Vai varbūt ir veids kā to vienmēr pieglabāt ilglaicīgajā atmiņā?
  • Es meedzu sho to rakstiit telefonaa kaa iiszinju. Veel sho to es meegjinu atkaartot un atrast kaut kaadu pieturas punktu, lai atcereetos. Bet jaa, biezhi aizmirstas siikumi.
  • Veidojot galda RPG man ir Worda dokuments ar nosaukumu ''Ideju lapa'' tur ar arī pa punktiem sadalītus pa kategorijām rakstu idejas kas kā zibens spēriens no gaisa iešaujas prātā. Šobrīd pierakstītas 17 lpp. neskatoties uz to ka regulāri tīru un dzēšu vairs nevajadzīgās/neaktuālās/novecojušās idejas.
  • Man ir divu līmeņu sistēma! :)

    Es visur kur eju, pārsvarā staipu līdzi savu somu un tur ir piezīmju blociņš un kaudze ar rakstāmajiem. Veiklās idejas nonāk tur.

    Otrkārt man iekš gmail documents ir vesela kaudze ar dokumentiem. Viens saucas 1001 nerealizētā ideja - tur pierakstu foršas lietas ko gribētos izdarīt, ierīces ko uztaisīt, utt. Tad ir dokuments "lomu spēle" tur rakstu idejas lomu spēlēm. Tad tur ir dokuments "to do - short term". Dokument "to do - long term". Tad ir dokuments "random crap", kur nonāk stulbības, kuras citur nav kur likt. Respektīvi, tas kas no mana blociņa un galvas ir tiešām puslīdz ievērojams nonāk tur. :P Pie reizes piezīmēšu, ka lietoju browseri Chrome, kurš man sinhronizē bookmarkus, līdz ar to pie jebkura no saviem kompjiem piesēžoties, neko neesmu pazaudējis. :)
    • O, ku izmeļoša atbilde. Dažus ieteikumus, iespējams, pārbaudīšu praksē.
    • Hey! man ir ljoti liidziiga sisteema!
      Tikai pirmaa liimenja datu neseejs ir nevis pieziimju blocinjsh, bet viedtaalrunis (hehe) kuraa ir fiicha "Pieziimes". Ljoti eerti, jo vienmeer kabataa.
      Otrajaa liimenii izmantoju google dokumentus un google taskus.
Powered by Sviesta Ciba