Reach The Skies: A Lifebook

Homeopātija

Homeopātija

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Es te nesen sadūros ar medicīnas novirzienu, kas saucas homeopātija. Tomēr man netapa skaidrs, vai šī ārstēšanas metode un attiecīgi zāles ir kaut cik zinātniski pamatotas. Iespaids ir, ka tā ir tāds kā oficiāls šarlatānisms, kā vistīrākā spiešana uz placebo efektu. Come on - līdzīgs ārstē līdzīgu? Arsenicum album ir zāles, kurās bija arsēns, bet tagat tikai laktoze? Come on!

Tamdēļ jautājums - Vai kāds no jums ir saskāries ar šo metodi un vai ir bijuši kādi pozitīvi rezultāti? Ko domājat par šo ārstēšanas veidu?
  • Īsā atbilde: homeopātija nedarbojas. Ja gribi garo, dod ziņu.
  • Man liekas, ka homeopaatija vareetu arii darboties. Gluzhi ne no kurienes jau vinji taas zinaashanas negraabj. Cita lieta, ka tas nav taa kaa ar antibiotikaam - iedzeeri tableti vai divas un uzreiz sajuti efektu. Jaabuut pacietiigam - iespeejams ka dazreiz jaagaida nedeelja vai vairaakas.
    Bet ilgterminjaa homeopaatija vareetu buut organismam labaaka nekaa sinteetiskaas zaales, kas pie paaraak ilgstoshas lietoshanas var atstaat negatiivu iespaidu uz kaadiem citiem orgaaniem vai veidot sazin kaadas rezistances.
    Nu un veel viena lieta - domaaju, ka hpmeopaatija ir vairaak profilaktiska un nopietnu probleemu gadiijumaa, laikam tomeer labaak lietot sinteetiku.
  • Mana māmiņa ir aktīva homeopātijas piekritēja un līdz sirds dziļumiem pārliecināta, ka tas palīdz. Es savukārt neesmu atradis nekādus pierādījumus, kas liecinātu par šo zāļu iedarbību.

    Ja man kārbiņai virsū rakstīts ka tā palīdz pret gripu, bet pie sastāva rakstīts ka tā satur fermentētas iekšas no pīles, kura kauta dilstoša mēness trešajā dienā - kmon? Es labāk ēdu ķiplokus ar medu. Tas toč strādā.
  • Iisaa atbilde: homeopatija ir atseega uz pashaarsteeshanos. Taa darbojas, ja tu tai tici, jo tad taa paliidz tev fokuseet savak jermenja iespeejas konkreetaas slimiibas apkaroshanai. Taatad homeopatija ir atsleega, bet svarigs jautajums, vai taa der TAVAI sleedzenei.
    • Tāpat kā daudzi pašattīstības un fiziskie treniņi un citas tādas lietas.
      • hm, nu ir tomer atshkjiriba starp fiziskajiem treninjiem (kas paliidz visiem) un pashattiistiibas psihologjiskajiem treninjiem (kas "paliidz" tikai tiem, kuri atljauj sevi zombeet).
        • Sākt fiziski trenētis un atļaut sevi zombēt - tur jau abos gadījumos vajag pārliecību, ka tas ir nepieciešams.

          BTW, zombēt ir manuprāt slikts vārds. Mūs patiesībā diendienā zombē dažādi cilvēki. Tomēr to neviens par zombēšanu nesauc - to piemin tikai ja kāds pārāk ātri maina savu raksturu.
          • Paarlieciibu vajag, jaa. Nu ok, par zombeshanu var saukt tikai pashas straujaakaas un extreemaakaas programmas, piemeram, Liiderkursus.
Powered by Sviesta Ciba