Depresīva troļļa piezīmes - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Apr. 9th, 2024|07:20 am

az
arī LV, jo sevišķi kopš LV antidepresantus var izrakstīt arī ģimenes ārsts.
tas, ka strādā arī open placebo un ka rct standartā notiek placebo washout + publication bias, diezgan nopietni apšauba ssri, kuri uzrāda statistiski labākus rezultātus par placebo, bet klīniski tā atšķirība (pāris punkti 52-punktu pašnovērtējuma skalā) nav tik vērtīga.


turklāt rct ilgst 6-8 nedēļas, bet ssri lieto daudz ilgāk, tā ka realitātē rct mums nesniedz datus par ilgtermiņa blaknēm. ai, tā ir ļoti kompleksa tēma, es saprotu, ka cilvēki nevēlas stigmatizēt pacientus, bet diemžēl farmakoloģiskā pieeja depresijas kontekstā ir vēsturiski bijusi ļoti apšaubāmas kvalitātes. tad, kad sāka ražot ssri, tas tika reklamēts kā kārtējais brīnumlīdzeklis, kas palīdzot 70%... tāpat kā savulaik benzoadiazapēni tika parakstīti, solot, ka neizraisa atkarību (tie bija apzināti meli), un kā pavisam nesen bija ar opioīdiem.
longitudionāli un šķerzgriezuma pētījumi rāda, ka dzīves risks depresijai ir ~50%. tā ir ļoti nopietna problēma, bet ssri mūs maldīgi iestrēdzina viena neiromodulatora modelī, kura izvēle nekad nav tikusi empīriski pamatota un pierādīta kā kauzāla. mūsdienās ļoti aktīvi skatās uz Glu/GABA sistēmu (ketamīns), psihedēliķi (cits mehānisms kā ssri), uz imūno sistēmu un mikrobiomu.
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
(will be screened)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.