Depresīva troļļa piezīmes - [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Dec. 5th, 2022|12:46 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:December 5th, 2022 - 08:32 pm
(Link)
Nīderlandē ir īpaša situācija, tur ir ļoti piesārņoti gruntūdeņi, līdz pat 40 metriem. Iemesls tam ir starptautiskās tirdzniecība, lielai bizness un nevajadzīgs patēriņš - pārsvarā tulpes.
Arī Latvijā savairojušās starptautiskās agrofirmas, kas indē augsni. Latvijai ir milzīgs graudu eksports, visa peļņa nonāk lielo koorporāciju kabatās. Pašiem latviešiem pietiktu ar daudz mierīgāku zemes izmantošanu.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:December 5th, 2022 - 08:47 pm
(Link)
nez vai būs tik vienkārši. nīderlande ir 2x mazāka par latviju un 2. lielākā pārtikas eksportētāja pasaulē. gaļa ir otrajā vietā aiz tulpēm. un tieši lopkopība rada vislielāko slāpekļa piesārņojumu.

mhm, pietiks audzēt graudus, jāpāriet vairāk uz tauriņziežu dzimtas pārstāvjiem vietējam patēriņam.
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:December 6th, 2022 - 08:43 am
(Link)
pietiks indēt planētu. bet to var izdarīt tikai ar mazākām saimniecībām (kā Dānijā, kur vairāk par 30h nevienam nedrīkst piederēt) un pārrobežu muitošanu.
bet šādi ierosinājumi ir pretrunā ar starptautisko megakorporāciju plāniem. tie pārvērš mežus par tuksnešiem, bet greenvašo par co2 kā risinājumu piedāvā - atņemt nabagiem automašīnas.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:December 6th, 2022 - 09:02 am
(Link)
jā, megakorporācijām ir par daudz varas, šaubu nav. tikai pie mums mežus par plantācijām pataisa akciju sabiedrība latvijas meži, kas vispār nekādi neklasificējas kā megakorporācija.

personīgais auto šādā formātā, kad jāstiepj līdz 2tonnīga kaste, lai nokļūtu no punkta a un punktu b, ir galīgi garām, to nevar noliegt. bet tas mainās.
es gan tā īsti neredzu, kur kādam taisās atņemt personīgo transportu, bet, pieņemu, kas es daudz ko neredzu.