Depresīva troļļa piezīmes - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Aug. 16th, 2022|02:36 pm

extranjero
Lūk, šis ir tas, kuru es biju lasījis pirms kāda laika: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35380632/

SARS-CoV-2-naïve vaccinees had a 13.06-fold (95% CI, 8.08-21.11) increased risk for breakthrough infection with the Delta variant compared to unvaccinated-previously-infected individuals, when the first event (infection or vaccination) occurred during January and February of 2021.

Citiem vārdiem es samelojos – nevis 10 bet 13 reizes lielāks risks bija saķert delta variantu vakcinētajiem (bez iepriekšējas izslimošanas), salīdzinot ar nevakcinētajiem, bet iepriekš izslimojušiem. Tur arī norādīts, ka ar laiku šī attiecība samazinās. Bet jāņem vērā, ka ar vakcinētiem mēs domājam 2 vai 3 devas. Ja salīdzinātu tikai ar 1 devu, tad rezultāti būtu vēl stiprāki.

Protams, es neiesaku visu balstīt tikai uz vienu pētījumu. Jāapzinās arī šī pētījuma ierobežojumi (cits variants, ierobežots laika periods, varbūt populāciju atlase nav gluži randoma utt.). Bet arī citi pētījumi apstiprina, ka vakcinētie, kas pēc tam izslimo, iegūst daudz stiprāku imunitāti. Man nešķiet iespējams, ka tagad visi, it īpaši vakcinētie, kas būs izslimojuši ar omikronu, ir tik nepasargāti, ka viņiem noteikti vajag vēl kādu būsteri. Drīzāk, šis omikrons jau bija kā būsteris, un ja saķersi rudenī atkal kādu variantu, tas visdrīzāk tās atkal būs kā iesnas vai saaukstēšanās.
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
(will be screened)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.