Depresīva troļļa piezīmes - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Jul. 22nd, 2021|11:25 am

extranjero
Paldies par šo.

Jā, vakcinēto daļa ir mazāka kopējā griezumā. Jāskatās arī, kad bija lielāki saslimstības rādītāji, un šķiet tie bija lielāki tieši gada sākumā, kad vakcinēto skaits vēl bija relatīvi neliels.

Mans arguments ir, ka vissvarīgākais ir tieši veco cilvēku un riska grupu vakcinācija. UK šīs grupas jau ir par 90% vakcinētas, bet hospitalizēto skaits atkal pieaug. Vairums, protams, būs nevakcinēto, bet 10% nevakcinēto 70 gadu vecumā nav tas pats, kas 10%, 50% vai pat 100% nevakcinēto 30 gadu vecumā. Tas vēlreiz parāda, ka ārkārtīgi svarīgi ir vispirms vakcinēt tiešo vecos cilvēkus. Pat ja UK hospitalizācijas tagad pieaug, tās pieaug daudz daudz mazāk nekā agrāk, pateicoties vakcinācijai.

Bija cerība, ka ātrāk izdosies sasniegt pūļa imunitāti, bet man šķiet, ka tas tā arī paliks tikai cerību līmenī. Vismaz Latvijā līdz tam ir vēl ilgs ceļš ejams.

Secinājums ir tāds, ka pirmām kārtām ārkārtīga vērība ir jāpievērš veco cilvēku vakcinācijai. UK to ir darījusi diezgan sistemātiski, bet Latvijā dati nav iepriecinoši. Pie tā tagad valdībai būtu aktīvi jāstrādā, bet tas ir daudz grūtāk, jo uz šiem cilvēkiem nedarbojas burkāni – iespējas ceļot, apmeklēt pasākumus un restorānus – un pātagas – tikt atlaistam no darba, jo ir pensionāri.

Kariņš izteicās, ka labāk būt neadekvāti stingriem tagad, lai pēc tam nebūtu uzliesmojuma rudenī. Izskatās, ka šī taktika izgāzīsies ar to, ka būsim neadekvāti stingri tagad pret nepareizo mērķa grupu un tik un tā dabūsim uzliesmojumu rudenī – (nevakcinēto) veco cilvēku grupā. Tā ir vienkārša matemātika.

Kā dabūt vecos cilvēkus vakcinēties? Vienkārši – caur ģimenes ārstiem. Šie cilvēki visbiežāk iet pie ārsta un arī visvairāk uzticas tieši ģimenes ārstiem. Tieši viņu ieteikumiem būs vislielākā atdevis, nevis valdības brīdinājumiem televīzijā. Bet valdība negrib piešķirt ģimenes ārstiem nedaudz lielākas maksas par vakcinēšanu, tāpēc šis process ir iesprūdis.
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
(will be screened)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.