Depresīva troļļa piezīmes - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

May. 14th, 2020|10:24 am
polija
:) Ganjau :D
Vēsturiski cukura pārtēriņš patiesībā sākās ar to pirmo paziņojumu neatceros, kuros gados un ālaā "p ētījumu, ka visi lieto uzturā par daudz tauku, un tauki esot pie visa vainīgi. Nezinu, kāds/vai tur bija kaut kāds zinātniskais pamats. Tad sākās visādi fat-free produkti, kuriem attiecīgi tika pievienots vairāk cukurs, lai tas pasākums pēc kaut kā vismaz garšotu.. jo par cukuru neviens nesludināja. Un tikai kkad vēlāk sāka skatīties, ka oj - kas tad noteik ar to cukuru, kuru nenotērē organisms - oj tas takš pārvēršas taukos! Par citām problēmām - ko tas izraisa ķermeņa šūnām, ja ir pārmērīgā daudzumā vispār nerunāja ai vēl nepētīja / nezināja. A ap to laiku industrija ieskrējusies, jo tak salds = garšīgs = cilvēki pērk. Un tad nav tik viegli pārorientēties, jo tak pērk taču. Pie tam lielākā daļa cilvēku joprojām uzskata, ka viņi nepatērē par daudz cukura. Kaut par daudz jau šķiet ir 3 tējkarotes dienā pieaugušam cilvēkam. Es to pārsniedzu katru dienu ar savām kafijām. Arī - addiction. A ja cilvēks vēl aprij kādu šokolādes batoņiņu, vēl kkādus cukurus (arī augļu cukurs ir cukurs galu galā), tad tur visas normas tiek pārsniegtas sazincik reižu. Un stulbākais, ka tā inde ir pietikami vāja, lai problēmas nesāktos uzreiz.
Un jā - lai cilvekam pietiktu ogļhidrātu un cukuru, nav vispār atsevišķi jālieto tīrais cukurs vai to saturoši produkti - ar augļiem, graudaugiem, dārzeņiem - tur atliektiem galiem pietiek.. Ja drausmīgi trenējas, tad varbūt, jo vnk fiziski nav tik daudz laika - apēst un normāli sagremot tos saliktos ogļhidrātus, jo tak jātrenējas. :D
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.