Depresīva troļļa piezīmes - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Aug. 17th, 2017|05:27 pm

kjiimikjis
"kristieši, hinduisti un citi -isti sevi neredz tādos pretstatos, tikai ateisti tā izceļas."

Es jau būtībā tieši to arī saku. Ja kristietis, kurš netic Allāham, sevi neuzskata par "a-islāma reliģijas" piekritēju, tad kāpēc ateistam būtu sevi jāuzskata par reliģijas piekritēju? Ateisti netic tieši tiem pašiem dieviem, kam netic kristieši, plus vēl vienam. Bet pašu neticēšanas aktu par reliģiju uzskatīt neredzu iemesla.

Tie padomju ķieģeļi jau nu gan nav nekādi svētie raksti. Labākajā gadījumā tās zinātniskā ateisma grāmatas var pielīdzināt kaut kādiem propagandas bukletiņiem, kurus visādu reliģiju pārstāvji dala pie savām svētnīcām. Informatīvs materiāls, bet noteikti ne uzskatāms par attiecīgās ticības pārstāvja "obligāto literatūru". Padomija beidzās, kad biju trīsgadīgs, un tā arī nevienu to ķieģeli neesmu atvēris. Aber par ateistu esmu izaudzis tāpat. Vai spēj iedomāties kristieti, kurš ne reizes nav ieskatījies Bībelē?

Ticība - jā. Bet reliģija? Tāpat, kā teisms vispārīgā nozīmē - nē.

Par to linku - neuzskatu, ka to varētu uztvert par autoritatīvu informācijas avotu. Kā viņi paši sevi raksturo:
"Answers in Genesis is an apologetics ministry, dedicated to helping Christians defend their faith and proclaim the gospel of Jesus Christ effectively."
Cita starpā šie arī ir pārliecināti, ka zeme ir tikai cik tur tos tūkstošus gadu veca, netic fosilijām, vienvārdsakot, pārstāv visu to uzskatu komplektu. Šī tipa kristiešu vēlme par visām varītēm pieskaitīt ateismu reliģijām nav nekas jauns. Kā iespējamais skaidrojums (no šejienes) tiek piedāvāts, lūk, kas:

"So why do people claim that atheism is a religion? Usually, this occurs in the process of criticizing atheism and/or atheists. It may at times be politically motivated because if atheism is a religion, they think they can force the state to stop "promoting" atheism by eliminating endorsements of Christianity. Sometimes the assumption is that if atheism is simply another "faith," then atheists' critiques of religious beliefs are hypocritical and can be ignored."
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
(will be screened)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.