- #žuka glaka kino apskac [entries|archive|friends|userinfo]

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

#žuka glaka kino apskac [Dec. 22nd, 2014|03:54 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
aaaaand we're back to the kingdom of the silver screen. high speed epilepsy attack inducing screen of three dimensional illusion, to be exact, but first things first:
a)the good movie.kronenberga jaunākais šīzomiegainisirreālais darbs ar krēslas edvardu limuzīnā un galveno bazaru par to, kā aiz cilvēku uzvedīgajām maskām un klusiem perfekti baltbēšisaulainajiem holivudas muižu interjeriem valda haoss. tāds pirmatnējs, slims, vardarbīgs haoss, tipa kā deivida linča fire walk with me, kurš viļņo un briest un kuru katru brīdi draud pārplēst "normālās" realitātes trauslo plēvīti. un kronenbergs to visu un visus vēro kā peles laboratorijas stikla kastē, ar tādu mierīgu uzjautrinātu zinātnisku interesi. visnotaļ lieliska filma, visiem silti iesaku.
b)the 3d nightmare.stumdot smagās brilles sev pa seju (seriously, kā vispār dzīvo briļļainie? such a stupid inconvenience), atcerējos laikus, kad kino skatījos daugavpils episkajā kinozālē sarkanais oktobris, turpat deva arī garšīgo plombīra saldējumu un nevis sāļi toksisko popkornu. anyway, jēziņ, kā gan ir attīstījušās datortehnoloģijas, i live in the fucking future, aliens and flying cars and all. filma nu ļoti vizuāli krāšņa un megaūberpostproducēta, a perfectly working circus box. tādos ekšngrāvējos drīzāk ir interesantāk filmēties nekā tos skatīties. nū tur storijs, varoņi utt. - lol, bet nav vērts, visi skraida ap un pa kalnu rekonstruējot tipa otro pasaules karu un beigās atlido (amerikāņu?) ērgļi un visus izglābj. un vispār man neznokurienes radās liela empātija pret orkiem. ja tā padomā, viņi ir tolkīna pasaules apspiestākā tautiņa. visi viņus ienīst un klapē, diskriminē uz kultūras atšķirību un neglītās ārienes pamata un neļauj integrēties. tāda nu lūk sociālorkoloģija. un vislabāk man patika lieliskās skices beigu titru laikā. art. human hand made art. something so warm and precious about it these days.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]kants
Date:December 22nd, 2014 - 07:16 pm
(Link)
o, kronenbergs ļoti tika gaidīts. tencinu!