Mani teksti    Draugi    Draugudraugi    Kalendārs    Par mani
 

XOOX. Cilvēks. - 1 mēn un 1 ned bez smēķēšanas

Tuesday, July 18th, 22:42 1 mēn un 1 ned bez smēķēšanas

Oža manāmi uzlabojusies. Pēc ožas varu pateikt, ar ko draudzene braukusi mājās, ar taksi vai ar mikriņu, kā arī, vai stāvējusi mikriņā kājās vai sēdējusi, kā arī vai blakus sēdējusi meitene vai džeks.
Par izdzerto alkohola daudzumu nokļūdījos par 50 gramiem.
Psiholoģiskais pieradums liek par sevi manīt. Situācijās, kurās vēl neesi bijis kā nesmēķētājs, piemēram - sanervozējies Jelgavā. Esmu bijis tur 10-iem reižu smēķējot un šodien biju spiests nepīpēt. Uzreiz smēķ. velniņš sasparojās un lika par sevi manīt. Tomēr lēnam, ļoti lēnām tas pazūd.
Man palīdz apziņa, ka nav tādas robežšķirtnes, kā "nu tikai vienu", "mazliet pīpēt", "pīpēt tikai kompānijā", "pīpēt cigārus", "pīpēt tikai tinamo tabaku". Es apzinos, ka ir tikai 2 iespējas - vai nu pīpēt vai nu nepīpēt. Kad to saproti, nākas pārciest.
Palīdz arī kādas labas, dārgas un garšīgas sūkājamās konfektes, želejas utt. Ne tuvu neaizvieto (un nevajag arī), bet kaut ko mazliet tās iekšā apmierina.
Tā kā sitam psiholoģisko pieradumu tagad. Atmaskojam, izsitam pamatu no kājām un lēnām samīdam ar kājām. Izskatās, ka tas ilgs vismaz gadu...

6 komentāri - komentētPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Komentārus:

From:[info]agressor
Date:July 18th, 2006 - 10:40 pm
(Link)
saka, ka īsti atmetēji neskaitot dienas, nedēļas, mēnešus... tie, kas tā dara, tā īsti nav atmetuši
From:[info]xoox
Date:July 18th, 2006 - 10:42 pm
(Link)
nu sākumā skaitīju dienas, tagad nedēļas.
From:[info]agressor
Date:July 18th, 2006 - 10:45 pm
(Link)
vienkārši neskaiti. aizmirsti to dienu, kad atmeti. neesi lepns par to, nedomā un nesalīdzinies ar citiem metējiem, lai būtu labāks. vienkārši uzskati, ka tas ir normāli, ka nepīpē un neskrien ar plakātu, ka smēķētāji sūkā nesmēķētājiem. p.s. es neesmu atmetis
From:[info]xoox
Date:July 18th, 2006 - 10:51 pm
(Link)
Par skaitīšanu piekrītu, bet sākumā gribas, zin kā, palielīties sev un citiem un tā :)).
Ai nu labi, tev taisnība!!!
From:[info]agressor
Date:July 18th, 2006 - 10:52 pm
(Link)
šitas ir visvairāk atmiņā paliekošais no tevis teiktā un noteikti to izmantošu, kad metīšu: "nav tādas robežšķirtnes, kā "nu tikai vienu", "mazliet pīpēt", "pīpēt tikai kompānijā", "pīpēt cigārus", "pīpēt tikai tinamo tabaku". Es apzinos, ka ir tikai 2 iespējas - vai nu pīpēt vai nu nepīpēt."
From:[info]skuka
Date:July 19th, 2006 - 12:39 am
(Link)
Man parasti psiholoģiskā pazūd pēc kādiem mēnešiem diviem. Tas "parasti" nav nekāda anekdote, tipa, simtiem reižu esmu atmetis. Atmetusi esmu reizes trīs, un katru reizi uz ievērojamu laika posmu, 2-3 gadiem.
Taču - tā iegriba nepazūd pavisam, tu vari mēnešiem pat neiedomāties par pīpēšanu, nevienā situācijā. Un tad pēkšņi - sagribas. Un modrība pazudusi, jo sen jau nav bijis jācīnās. Un viss. Jā, - un "tikai vienu" - tā ir garantēta atsākšana. Uz ilgu laiku. Un katru reizi atmest ir jau vēl grūtāk.
Malacis, turies. Un modrību nezaudē.
Ā, zin kas man palīdzēja reizēm - es nesolīju sev atmest uz mūžu. Es teicu sev, ka varu sākt pīpēt, ja to izlemju. Bet tajā brīdī, kad, piemēram, ir kādi sūdi un nāvīgi sagribas dūmu ievilkt, es sev teicu - ok, bet ne tagad. Tas neko neatrisinās. Uzpīpēšu rīt:) Pienāk rītdiena un vairs jau negribas. Ko nu rītdiena, jau pēc pusstundas ir garām.