Mani teksti    Draugi    Draugudraugi    Kalendārs    Par mani
 

XOOX. Cilvēks. -

Monday, October 25th, 1:18

Pofig par pirātismu, bet tomēr kaut kā strange paliek, kad redzi, kā kāds no tevis ar 500Kb/s pāris minūtēs nokačā albumu, kurā varbūt mākslinieks ielicis 2-3 gadu darbu...
No otras puses, tāda nu ir tā jaunā ekonomika. Piemērojieties, mūziķi. Man pilnīgi nav motivācijas pirkt oriģinālos diskus par 10 Ls gabalā, kur vērtība reāli ir tikai diskam klāt pieliktā grāmatiņa. Pie tam daudz kas no tā, kas man interesē, nemaz veikalos nav dabūjams.
CD ir neērti, uz viena diska ir tikai stunda mūzikas, sameklēt ātri neko nevar, jākraujas pa CD kaudzēm, izlases veidot nevar, vienlaicīgi var klausīties dziesmas tikai no viena albuma... Sorry veči, MP3 ir 100x ērtāks. Ja būtu ērts veids, kā novilkt dziesmas (MP3) pa vienai, augstākajā kvalitātē, es noteikti to izmantotu, saviem mīļākajiem māksliniekiem noteikti. Pagaidām esmu pirāts un neizjūtu par to nekādus sirdsapziņas pārmetumus.

6 komentāri - komentētPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Komentārus:

From:[info]watt
Date:October 25th, 2004 - 01:36 am
(Link)
suudiiga logjika:
"Man nav motivācijas pirkt oriģinālos diskus par 10 Ls gabalā, kur vērtība reāli ir tikai diskam klāt pieliktā grāmatiņa. Pie tam daudz kas no tā, kas man interesē, nemaz veikalos nav dabūjams."

tb, ja buutu, vienalga nepirktu.
From:[info]xoox
Date:October 25th, 2004 - 02:49 am
(Link)
Paldies, watt, ka pamanījāt, centīšos laboties.
From:[info]webgirl
Date:October 25th, 2004 - 02:17 am
(Link)
nu man nav žēl naudiņas par to, kas man tiešām ļoti patīk. bet ļoti daudz no tā, ko, ja nevarētu dabūt mp3 formātā, es visticamāk, ka neklausītos (tb nepirktu) tāpat. tātad mākslinieki tikai iegūst, jo viņus vismaz klausās. un vēl es sevi parasti mierinu ar bibliotēku analoģiju - ja es varu lasīt un kaut vai kopēt grāmatas, kuras nepirktu, vai nevaru nopirkt, jo tās nekur netiek pārdotas, kāpēc to nevar attiecināt uz mūziku? (starp citu, citās valstīs pastāv arī mūzikas nomas) un pēdējais arguments - kam un par ko gan es maksāju, ja tās mūzikas autori, kuru mākslu iegādājos, jau sen ir miruši?
From:[info]xoox
Date:October 25th, 2004 - 02:51 am
(Link)
Mja, tā analoģija par grāmatu ir diezgan precīza.
From:(Anonīmiķis)
Date:October 25th, 2004 - 07:54 am
(Link)
un kvalitāte? Es regulāri tomēr atļaujos iepirkt arī fiziskus diskus - kvalitāte starp tādu un jebkādu mp3 (arī 320kbps) ir ļoti jūtama.

Par to arī esmu gatavs maksāt. Man mīļu mūziku Labā Kvalitātē. Lai arī, who cares, tāpat pēdējie superalbumi kas nāk ārā pēc skaņas atgādina rupju halturu pusstundas laikā vidēja līmeņa studijā ar iesāceju pie pults... :/
From:[info]xoox
Date:October 25th, 2004 - 12:03 pm
(Link)
Nu nestāsti man te pekstiņus :]. 320 Kbps ir praktiski CD kvalitāte un uz vidējo popsi un cilvēcīgām tumbām atšķirības nav nekādas.