Winstona Pieraksti - [entries|archive|friends|userinfo]
Winstona Pieraksti

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[9. Dec 2014|14:29]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
šodien man dvēselē iedirsa muita. pasūtīju divas preces un gaidīju gandrīz 2 mēnešus. šodien atnāk aicinājums ar muitas pavēsti. ok samaksāt muitu nav problēma. problēma ir tajā, ka muita ir pārāk debila lai man piestādītu rēķinu. viņi man atsūta pavēsti, ka nevar aprēķināt preces vērtību un tāpēc man ir jāsūta tur kkāi dokumenti kas apliecina tās preces vērtību. kāds sakars? pēc kā viņi izdomā, ka tā prece ir vērtīgāka par 20 eiro un par viņu ir jāmaksā muita?

edit: ok sazvanīju muitu. nosūtīju viņiem paypall izrakstu. izrādās, ka katrs muitnieks pēc saviem ieskatiem izdomā, vai tā prece ir vērta norādīto vērtību vai nē. Laikam esmu dabūjis ļoti labu dīlu, ja muitā likās, ka vērtība pārāk maza. Vienīgi debili, ka tagad vēl nedēļa jāgaida kamēr visi papīri izkulsies cauri birokrātijas kalniem.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]burkards
Date:9. Decembris 2014 - 18:34
(Link)
Vot šito es točna nekad neesmu sapratis. Ko var ierindas cilvēkam piepisties ja viņš šad tad kaut ko priekš sevis/draugiem pasūta no ārzemes? Nu priekš kam tur kaut kāda smirdīga birokrātija ir vajadzīga, ja neviens uz tā neuzvāra neko?
[User Picture]
From:[info]winstons
Date:9. Decembris 2014 - 21:58
(Link)
nē nu teorētiski tas ir domāts lai novērstu kkādu spekulāciju. es teiksim dabūju galus kkādā telefonu rūpnīcā un pohujā sūtu viņus un pārdodu lv uz rokas lētāk kā veikalos. tur tā muita uzrodas
[User Picture]
From:[info]burkards
Date:10. Decembris 2014 - 00:25
(Link)
Nu jā, bet tādus gadījumus ir viegli piefiksēt.
[User Picture]
From:[info]winstons
Date:10. Decembris 2014 - 08:56
(Link)
nu vini taga domaa ka mani 2 plansetdatori ir jaunas un nelikumiigas komercdarbiibas saakums
[User Picture]
From:[info]es_esmu_dzhims
Date:10. Decembris 2014 - 09:24
(Link)
:dd