Neprātīgā saprāta balss -
Jūlijs 23., 2021
17:19
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Noskatījos filmu ko jau sen biju vēlējies izdarīt. Igauņu 2015. gada kara grāvēju ''1944'''. Jāsaka, ka esmu iespaidots un patīkami pārsteigts. Vispirms jau ļoti kvalitatīvs un vēsturiski korekts gabals. Ieroču un uniformu precizitāte apbrīnojama, kauju skati ļoti reālistiski.

Arī sižets ir emocionāls un saistošs. Sākumā darbība noris 20. Waffen SS (Igauņu) divīzijas karotāju pozīcijas Narvas Zilajos kalnos 1944. gada vasarā. Kaujas, kas bija ļoti asiņainas un igauņiem ļoti svarīgas, jo noturot fronti viņi attālināja brīdi, kad Igaunijas teritorijā atkal atgriezīsies Sarkanā armija.
Aptuveni filmas vidū, darbība pārmetas uz pretējo nometni, uz igauņu vienībām Sarkanās armijas sastāvā. Tādējādi abas puses tiek noliktas pilnīgi līdzvērtīgās pozīcijās, abās pusēs igauņi ir ierauti svešā karā un cenšas izdzīvot. Filmā faktiski ir divi galvenie varoņi, abi ir ļoti līdzīgi un ļoti līdzīgi arī beidz savas gaitas.

Man patika. Igauņi kārtējo reizi izceļas ar drosmi, jo filmu par saviem tautiešiem, kas karojuši kopā ar nacistiem, ne katra nācija spēj uztaisīt. Turklāt bez nevajadzīgas nomelnošanas vai glorificēšanas. Mēs joprojām baidāmies par viņiem runāt kino valodā.

Treileris:https://www.youtube.com/watch?v=wDMzeKymx78

Tags:

(Iespļauj dvēselē)

Powered by Sviesta Ciba