Neprātīgā saprāta balss - Komentāri
( Read Comments )
TimeText
10:14

[info]iokaste

[Link]

Vāciešu mentalitāte ir diezgan agresīva un augstprātīga. Iespējams, ka tam ir pamats, bet latviešiem baltvācieši ir nākuši tikai par sliktu. Īsumā - viņi apspieda latviešu nacionālismu, pašapziņu, literatūras, kultūras un amatu attīstību. Tāpat cīnījās pret Latvijas republikas nodibināšanu visos iespējamajos veidos.

Var jau gadīties, ka bija kāds vācu nodevējs un cīnījās pret saviem brāļiem Latvijas republikas pusē, bet tie bija izņēmumi.

Par žīdiem es spriežu tikai pēc personīgās pieredzes. Man bija vairākas garas sarunas vienu no retajiem, izdzīvojušajiem Latvijas laika žīdiem - M. Vestermani. Viņa viedoklis bija, ka Latvijas Republika ir pārpratums, latvieši nav pelnījuši savu valsti, nav pietiekoši attīstīti. Šajā reģionā ir tikai Polija, Krievija, Vācija. Un krievi ir, nevis okupanti, bet Latvijas atbrīvotāji 1945. gadā.
Līdzīgs viedoklis bija vienam mana vecfāterīša draugiem - arī viņs Latvijas republiku uztvēra kā 20gs sākuma modes lietu, kura ir pārejoša, bet latviešus kā slāvu cilti.

Un galu galā - nosauc 3 baltvāciešu vai žīdu ēdienus, 3 dziesmu vārdus un melodiju, svētkus, rakstniekus vai māksliniekus - tad runāsim par kultūras mijiedarbību.
Reply:
 
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Powered by Sviesta Ciba