Neprātīgā saprāta balss - Komentāri
( Read Comments )
TimeText
08:11

[info]indulgence

[Link]

tīrs pragmatisms
Viens bērns pašvaldības bērnudārzā izmaksā pašvaldības budžetam ~1000 eur (Rīgas pašvaldībā, par citām nezinu), savukārt privātajā bērnudārzā – 500 eur mēnesī. Pie krietni kvalitatīvāka servisa un programmas. Pašvaldības budžetam ievērojams atslogojums ir izmantot bērnudārzus kā ārpakalpojumu, jo pie tādas sistēmas tās izdevumi bērnudārzu uzturēšanai samazinātos uz pusi, ietaupīto naudu varētu izmantot daudz citām vajadzīgām lietām. Tačū ir visai liela ļautiņu masa, kam pārliecība, ka ja jau viņiem nekas nav jāmaksā pašvaldības bērnudārzā (nu tīro sīkumu), tad pašvaldības bērnudārzi ir "par velti" un pie tiem jāturas kā pie labākā, kas no nesenās pagātnes mantots.

Pašvaldību bērnudārzu sistēma ir, bija un būs neproduktīva un dārga, lai kādus makarenko tur savāktu, jo Sistēmā personību loma ir minimāla. Konkrēts piemērs iz dzīves, lai būtu saprotamāk, kā tas viss darbojas. Bērnudārza direktore saņem prieka vēsti: piešķirta papildus nauda 41 000 eur. 40 000 – virtuves pāriekārtošanai, bet 1000 – rotaļu laukumu labiekārtošanai. Un ne savādāk. Ja neiztērēsi piešķirto, tad nākamajā reizē piešķirs mazāk, jo "nevajag taču". Rezultātā tiek sapirkta virtuves tehnika 2 eksemplāros, milzu saldētavas plītis, no kurām puse stāv iekonservēta. Rotaļļlaukumiem seguma nomaiņai nesanāca. Ne santīma nedrīkst tērēt ne tam mērķim (tb nevari virtuvei iztērēt no piešķirtā mazāk, bet rotaļļaukumiem vairāk, kopējo summu nemainot).

Pēc gada šī pati direktore pārgāja darbā uz privāto bērnudārzu, kur akurāt vajadzēja no nulles iekārtot virtuvi - jaunākā tehnika (aber PVD prasības ir drastiskas) izmaksāja 14 000 eur.

C'est la vie.
Reply:
 
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Powered by Sviesta Ciba