Sievas... piedodiet auto izvēle.

opelstoijota

Tad nu lūk. Izvēle notiek starp šiem diviem. Abus apskatīju ar vienu izbraucu un secinājumi sekojoši.

Toyota Corolla 1.4 d-4d
Visai garlaicīga paskata auto, bet no iekšpuses dikti mājīgs. Mazais dīzelis ripo labi, un ir arī pietiekami neskaļš. Ļoti labs aprīkojums, vienīgais mīnuss, ka nevaru atlocīt pilnībā priekšas beņķi, lai veidotos tāds kā galdiņš, kas ļautu vest dikti garas mantas. Vēl pluss ir pārdevēju attieksme, kas gan nebija izcila, bet nu parāka nekā adamauto. Mīnuss ir cena, bet pieļauju, ka to var drusku nomest, jo par atlaidēm nerunājām.

Opel Astra 1.3 DTH
Sāksim ar to, ka tiko iebraucu adamauto un grasījos jau izkāpt no mašnas, viens uzreiz teica, lai braucu prom. Kad prasīju, kur, klientu promdzinējs norādīja pāri uz nesti. Taisījos jau braukt prom, bet nu ok. Tas ka klientiem auto jānovieto nestes benzīntankā, bet pašu stāvlaukums ar uzrakstu "klientiem" pilns ar apsnigušiem ilgstāvētājiem jau arī kat ko liecina. Nu labi, tas par attieksmi. Auto pats jau tā gan vizuāli stipri smukāks par corollu. Arī salons patika labāk. Arī cenu uzreiz piedāvājās nomest par 7%, kas nav maz. Vienīgi tas standarta aprīkojums tāds jūtami pašvakāks kā japānim. Slikti arī tas, ka nebija viņiem neviens dīzelis testa braucienam. Vispār kopumā iespaids par auto diemžēl pārāk patīkams palika.

Rezumē tāds, ka naspēju normāli izšķirties. Veselais saprāts saka corolla, taču acis vairāk kāro opeli un neesmu pagaidām dzirdējis pamatotu argumentu, ka opels būtu sliktāks. Ja toijota nenometīs cenu ar par vismaz pieci %, tas skaidrs, būs vāciets. Bet ja cenas līdzīgas....

Comments

nu sihs. nu, man nav ko teikt :) es jau joprojām cerēju, ka liksies reiz mierā ar to opeli...
Bet nu pasaki man kautko, ka nokritīs pēc pirma simta ritens vai beņķa atspere dursies pakaļā, lai es par viņu nedomātu... Tas par to uzticamību galīgi nepārliecina, jo pieredze ar opeli pagaidām ir tikai pozitīva. Ar toijotu nekāda, tik tas, ka visi slavē. Padumaj pragmatiski, ja vāģi divi liekas vienlīdz labi, bet viens patīk labak vizuāli, ko izvēlēties? Pats tak IBMu negribēji, tik tapēc ka kantains.
Ja paveiksies, būs laba mašina, ja nepaveiksies - mocīsies. Lotereja. Un ar marku tam maz sakara. Nu, varbūt Mersedesam veiksmes procents augstāks, un Zaporožecam zemāks...
tu maz auto pasaulei seko ar? :P Mersedesam jau sen kā nenormāli kritusies un turpina krist kvalitāte :)
A kam tas rūp? Varbūt Mercedesu īpašniekiem ;-)
Absolūti nesekoju. Es daudz kam nesekoju.
Nu man bij tapati izvēle pirms gadiem - Alfa vai Nissan. No Alfas čuraju biksēs, Nissan bij booringa iemiesojums. Nu nepaņemu es Alfu. Nu nepatīk man pa servisiem dzīvoties. Cilveki jau ir dažādi, bet mani tracina ja tev kkādi sūdi noplīst regulāri.

paņem kaut to pašu Top Gear aptauju, kur tūkstošu tūkstosiem cilvēku stāstīja par savu auto. apsties kur ir Toijota un pamēģini atrast Opeli (Vauxhall)
http://www.topgear.com/content/features/stories/2005/11/stories/01/3.html

Corolla
http://www.topgear.com/content/features/stories/2005/11/stories/01/18.html

Astra
http://www.topgear.com/content/features/stories/2005/11/stories/01/11.html
Alfa, Nisan, Opel - visi sux. Subaru rulz! ;-)
nerulz, ja nosacījums ir dīzelis ;)
Dīzelis rulz tikai daudzbraucējiem vai tādiem kas ar zagtu dīzeļdevielu brauc ;-)
Viuks, kā reizi būs daudzbraucējs :)
Jā toyota savu labo vārdu ir nopelnījusi, tikai tas pats Top Gear par jauno astru saka "Forget the Astra name - this is well worth a look if you can stomach the high price tag" dodot viņai 4 zvagznītes, bet corollai tikai 3...
nu bet tad ko tu prasi, ja jau esi visu izlemis? :)
Izklausās, ka tu opeļa izveli drīz ņemsi pārāk personiski :D
Neesu izlemis, bet jo vairāk lasu un skatu, jo vairāk sliecos uz astras pusi, kaut negribas. Un parasti tas labakās atsauksmes par jauno astru ir taisni tevis dotajos linkos.
nu mani vienkārši tracina absurdas lietas. šī ir viena no tām :D

protams, par jauno Astru būš labākas atsauksmes, jo modelis ir krietni jaunāks par Corollu. Bet nu es kkā nespēju ticēt brīnumam, ka šis beidzot būs super truper auto, zinot kā Opelim ir gājis līdz šim. Corolla ir uzticamākais auto jau vairāk kā 30 gadus. Mani tas uzrumā :)
Ja pirktu par savu naudu, tad man arī tie 30 gadi uzrunātu vairāk par jauna auto eiforiju. Moš vnk mest kapeiku?
stipri tev nervi. mani jau nesatrauc izmaksas, skaidrs, ka tev firma visu sedz. bet fakts, ka atkal kkas neiet, un atkal jābrauc uz servisu kur tevi negrib redzēt, tas mani satrauc. mani jau kaitina, kad jābrauc bremžu uzlikas mainīt kādu laiku pirms regulāras apkopes. man dzīve šķiet par īsu, lai to izniekotu ar tādiem niekiem, kā servisa apmeklēšana.
Tu vispaar paaraak neiecietiigs peedejaa laikaa esi:)
vecums nāk. nervozs palieku :)
jap, bet vai tur kas vērtīgs? Tas, ka visi teiks toyota es našaubijos jau sākuma. Vot būtu kads bi reāls lietotājs.
Visu neizlasīju, bet - ja vien neesi pilnīgs lohs, tad paņemsi toijotu.
jā, es esmu bijis reāls lietotājs. Ne šitajai paaudzei, bet toijotas sliktākas nekļūst.
mercedes tajaa aptaujaa zemaa vietaa, jo tas tops bazeejas peec atsauksmju skaita. Respektiivi ir maz cilveeku, kuri var atljauties nopirkt Mercedesu par 60-70kEUR attieciigi taadas pat klases SHKODA vai kas liidziigs maksaa ne vairaak kaa 20kEUR. Liidz ar to Mercedess tik zemaa vietaa.

June 2007

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Powered by Sviesta Ciba