Lācītis numur divi - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
vistu_zaglis

[ website | šulcs.lv ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| VZL ]

Eko, my ass Dec. 20th, 2007|10:31 pm

vistu_zaglis
Viens no lielākajiem murgiem, ko es pēdējā laikā esmu lasījis. Kādi manāmi sēnes pārdozējuši holandieši ir nākuši klajā ar gaišu ideju, uzlikt Ekonodokli(!) avioreisiem. Skan, protams, skaisti, zaļie un kristīgie sajūsmā, sadosimies rokās un padarīsim pasauli par labāku vietu, jo lidmašīna ir Ļaunums, kas piesārņo dabu un dēļ tā mēs visi mirsim. Kas protams taisnība.

Jā.

Probza tikai vienā, mazā niansē. Arī auto īpašnieki maksā savu nodoklīti, ar to starpību, ka tas (vismaz teorētiski) tiek izmantots ceļu utt. infrastruktūras uzlabošanai. Bet to nesauc par ekonodokli. Nav vēl neviena strādājoša prototipa ierīcei, kas varētu attīrīt gaisu pietiekami industriālos apmēros, tāpēc nav nekā, ko ar šī piķa palīdzību finansēt. Un tāpēc var palikt pie tā, ka to vienkārši iekasē.

Bet vispār, ziņu jūs jau noteikti arī bez manis lasījāt, es te par ko citu paburkšķēt gribēju. Par tiem Ļoti Zaļi Domājošajiem, kuri smird par ārprātīgo degvielas kvantumu (mērāms litros sekundē), ko sadedzina lidmašīnas. Ja tie frīki ar grīnpīstajām smadzenēm mazliet pakalkulētu, viņi uzzinātu, ka Boeing 747, visa ļaunuma simbols un industriālā sātanisma leģenda, piemēram, patērē ~12 litrus degvielas uz kilometru. Jā gan, 100x vairāk, kā vidējā statistiskā automašīna. Bet guess what - šis pats dabai megakaitīgais devaiss spēj sevī satilpināt vairāk kā 500 jūzerus, kur cilvēkkilometrlitrāža strauji mainās tikko no sava jaunā merša izkāpušajam grīnpīsistam neierastā virzienā.

Bet galvenais jau ir čīkstēt. Viss ir slikti, cīņai sveiks.
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.