Lācītis numur divi - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
vistu_zaglis

[ website | šulcs.lv ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| VZL ]

Kā paēst, nepērkot biļeti uz Īriju Jan. 9th, 2007|02:06 pm

vistu_zaglis
Kolēga [info]elfz kaut kur uzracis rakstiņu, kuru no tiesas gribētos notulkot latviski. Notulkot, lai varētu uzskatāmi, vienkārši un uz pirkstiem iebāzt sejā visiem tiem, kuru ikdiena sastāv no čīkstēšanas par to, ka viss ir slikti, valdība (!!) nemaksā algas, es strādāju kā zilonis Indijas džungļu cirsmās, bet buržujs maksā grašus, utt.

Nesaprotu, kā līdz cilvēkiem neaiziet, ka Buržujs pogā valstij ahūno naudas kvantumu, lai varētu samaksāt proletārieša aldziņu. Un proletārietim tā naudiņa ir jāatpelna, jo reti kurš darba devējs ir samariešu organizācijas biedrs, kurš par savu misiju uzskata nevis veiksmīgu (pelnošu) biznesu, bet gan pienākumu pabarot Sērdienīti, kurš atnācis pie šamā maizītē.

Jāatpelna! Un kā rakstā korekti norādīts, un kas saprotams vienkārši ar vēsu prātu padomājot, ka jo labāk tu pārzini sfēru, kurā esi nolēmis darboties*, jo efektīvāk tu strādā un jo lielāku apjomu / vērtīgāku pakalpojumu spēj dot darba devējam. Kas padara tevi par vērtīgāku (dārgāku) preci darba tirgū.

(* — tieši tā, nolēmis! Nez kādēļ nepamet sajūta, ka daži uzskata par no bērnības uzliktu lāstu strādāt par saldējuma pārdevēju, reklāmas lapiņu izplatītāju vai oficiantu vietējā dzertuvē. Neko citu neproti — tā ir tava problēma, nevis sabiedrības atbildība. Vēlies vergot no rīta līdz vakaram, saules gaismas neredzējis — dari tā, bet neuzskati, ka kāds tevi piespiež. Atlūguma paraugu varu aizsūtīt pa mailu, nekā sarežģīta tur nav.)

Jo nevajag ļauties maldīgajam uzskatam, ka tev vajag to Buržuju, lai viņš tevi paēdinātu, apmaiņā pret 5h darba, 2h ēšanas un 1h traukiem.lv/solitaire. Viss ir otrādi — Buržujam vajag tevi! Savu lietu protošu, pārliecinošu specu, kas ir Buržuja vienīgā iespēja pelnīt piķi. Noteikumi ir tavi, un ja Buržujs nesaprot, ka izdevīgāk ir 1 labs specs par dubultu algu, nekā divi raspizģaji par 100 uz papīra un 200 ķepā, tad ar tādu gudrīti tev vienkārši nav pa ceļam.

Ironiski ir tas, ka proletariāta rindās visi čīkst par bezdarbu, bet Buržuji — par to, ka nav normālu darbinieku. Paskatieties uz darba sludinājumu kvantumu! Un nav! Nav! Visi ir izlaidušies un grib pelnīt Desmit Tūkstošus par to, ka sēdēs un lēni, rātni kaut ko čabinās. Lēni, rātni čabināt vari tad, ja tavam darbam ir kaut jel kāda vērtība.

Protams tajā brīdī, kad tavam darbam tiešām parādās vērtība, tev Buržujs vairs nav vajadzīgs. Pats zināsi, kā no jūzeriem piķi izdabūt. Bet tā jau ir pasaciņa citai reizei. Šodienai pietiks; marš! atpakaļ pie darba, nevis netu browsēt.

P.S. Khmmm, ja kāds man tagad!, darba laikā!, iekomentēs kaut ko par Sliktajiem Darba Devējiem — tā varētu būt tipiska diagnoze ;)
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.