Paņem kredītu

« previous entry | next entry »
Sep. 14th, 2018 | 01:58 pm

Vēlēšanu gads ir brīnumu laiks. Laiks, kurā saeimas darba kārtībā parādās likumprojekti, kas kalpos ne tikai šaurām biznesa interesēm, bet arī mums, vienkāršajai tautai. Viens no tiem - grozījumi patērētāju tiesību aizsardzības likumā, kas paredz stingrākus ierobežojumus nebanku kredītdevējiem (ātrajiem kredītiem).
Gloves are off un skaidrs, ka SMSņiki bez cīņas nepadosies. Palīgā jau steidz vecie draugi – sportisti. Dukurs pagaidām rezervistos, bet Serģa cieto blaķeni pret daudz mīkstāko saeimas beņķi nomainījušais Rasmanis ātri kļuvis par finanšu jomas ekspertu un steidz iesniegt priekšlikumus mīkstināt šobrīd otrajā lasījumā apstiprinātos grozījumus.
Kā nākamais solis seko Rasmaņa rotācija no saeimas ārlietu komisijas (kaut kur viņam bij jāsēž) uz Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju (13. sept), kas nejaušas sakritības rezultātā skata augstāk minētos likuma grozījumus.
Arī Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācija iesaistās un publiski aicina apturēt likuma pieņemšanu līdz vēlēšanām, jo deputāti esot iesnieguši priekšlikumus, kuru “mērķis ir vairot savu sociālo kapitālu, nevis radīt sabalansēto nozares regulējumu”. Vai vēlētāju īsā atmiņa ir vienīgais trumpis, kas nebanku kreditētājiem pietrūkst līdz pilnai acītei? To noskaidrosim jau pavisam drīz.

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {0}