Likantropiskās · piezīmes


13. Septembris 2010

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Vakarnakt, kamēr mazgājos vannā, pēkšņi visā mājā pazuda elektrība. Tā kā vannasistabai nav nekādu ārēju gaismas avotu, piemēram, loga, paliku piķa melnā tumsā un siltā ūdenī. Interesantā kārtā, tas izraisīja manu pēdējo pārdomu un iespaidu tūlītēju, dzīvu un automātisku vizualizāciju acu priekšā. Sagadīšanās pēc, šie iespaidi bija tieši saistīti ar nupat lasīto H.P.Lovkrafta stāstu "The Call of Cthulhu", tāpēc zibenīgā acumirklī man atklājās melnā akmenī iegravētas, zaļas zīmes no kādas sen mirušas valodas alfabēta, laika izpludinātas, tomēr spoži gailošas un ar tik senu nozīmi, ka tā bija skaidra vien manai zemapziņai un sevī briedināja neskaidru šausmu apveidus, kurus gan tūdaļ aizgaiņāja racionālais saprāts.

- Senajie pagaidīs, kamēr nomazgāšos, - tā domājot lēju ūdeni uz galvas un, tā kā elektrības avārijas dēļ bija apdzisis arī gāzes katls, tas strauji kļuva ledains un izraisīja otru vīziju vilni, turpat vien planējošo seno gravējumu hologrammu papildinot ar ornamentālu, taustekļiem apvītu neradījuma galvu.

Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn.

* * *
Atceros, kā Sātans savās baltajās rokās auklēja to bērnu un nolēma to sargāt un kopt, vēlāk veda viņu tālos ceļos sapņu pasaulēs un mācīja kā ciest, kā ienīst, kā vēlēties, sapņot un piepildīt vēlēšanās, spēlēt to teātri uz vella paraušanu un mīlēt, mīlēt, mīlēt, atceroties kungu ar melni aizsegto seju no rītausmā gaistošiem sapņiem, kas teica - ja reiz te esi, tad izbaudi to. Mācies ņemt, ko gribi, mācies ņemt labāko, lai arī kas tas būtu, vai sāpes, vai bauda, un tad ar laiku zināsi, kas ir kas, bet es vienmēr būšu līdzās, ja gribēsi un arī, ja negribēsi, tā iemācīsies nesāpēt nemaz, tikai lidot pret Rītazvaigznes gaismu, un tas vairs tad nebūs sapnis, nē, it nemaz, mācies to padarīt īstu. Tu vari to, tāpēc jau turu tevi savās rokās un esmu sapņu tēvs, nevis melu, kā viņi tev vēlāk stāstīs. Tu vari arī viņiem ticēt, ja vēlies, tu vari visu, ko vēlies, bet agri vai vēlu tu atminēsies tās baltās rokas un kā turējām viens otra pirkstus cieši iespiestus plaukstās zem ciprešu šalkoņas sen, sen, pirms iesākās laiks.

Tas bija novembra novakarē un citi jau sen, sen kā bija aizmiguši.

* * *

Iepriekšējā diena · Nākošā diena