Likantropiskās · piezīmes


VIspirms tā bija melna, tagad tā ir zila.

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Vakar noskatījos Larsa fon Trīra jaunāko veikumu "Melanholija". Intelektuāls un vizuāls baudījums, blīvi izmantots simbolisms un dažādas alegorijas, brīnišķīgs skaņu celiņš (Vāgners!!), laba aktierspēle un izstrādāti raksturi, bet pietrūka emocionālā aizķēriena. Bija skaisti, dzejiski un iedvesmojoši vienalga. Pasaules gals nemaz nevar būt citādāks.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 25. Oktobris 2011, 12:45, [info]mindbound commented:
Starp citu, ko īsti Tu domā par pasaules galu as in, kā par reālu iespējamību?
[User Picture]
On 25. Oktobris 2011, 12:53, [info]vilkate replied:
Uzskatu, ka par jebko "reālu" šajā jomā nevaru spriest, jo man nav attiecīgās izglītības, lai es varētu veikt pamatotus aprēķinus vai izvirzīt teorijas, tomēr man ticamāks liekas scenārijs, kurā civilizācija iet bojā pakāpeniski, nevis visi vienlaikus, kā arī, ka daba spēs turpināt eksistenci arī bez cilvēka, jo tas, ka apstākļi nebūtu cilvēka dzīvei piemēroti, nenozīmētu, ka tie nav piemēroti, teiksim, kādiem vienšūņiem vai pat augstākiem organismiem. Tomēr tas nebūtu saucams par "pasaules galu", tas būtu vienkārši "civilizācijas/homo sapiens/faunas/etc gals". Gals kā pilnībā iznīcināta planēta - nez, man tas šobrīd liekas visnotaļ abstrakti. Man jebkurā gadījumā nav iebildumu pret nāvi, tāpēc nekādu lielo vērību šim jautājumam neesmu pievērsusi.
[User Picture]
On 25. Oktobris 2011, 12:55, [info]mindbound replied:
I see. Bet jā, ar "pasaules galu" arī es pats parasti domāju "cilvēces galu" (salīdzinot ar kuru planētas bojāeja ir stipri mazvarbūtīgāka), turpmāk šo niansi centīšos ievērot.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry